קונפי עגבניות

עגבניות, שום, בזיליקום, אורגנו - שילוב מנצחאיזה סוף שבוע זה היה. כמה תכנונים הועמסו על השישי-שבת המסכנים האלה. ב-48 שעות קיווינו, פחות או יותר, לכבוש את העולם. רצינו לאפות חלה, להכין רביולי ביתי במילוי ורוטב מ-ד-ה-י-מ-י-ם שרועי הגה, לצלות פסטרמה בתנור, לבשל ציר, לעשות מיונז, ואני די בטוחה שהיה שם גם דיבור על קרואסונים הום מייד. את הכל גם רצינו לצלם כמובן. וזה בלי להזכיר תכנונים שמחוץ למטבח (כן, מדי פעם יש גם כאלה).

העגבניות ויתר המרכיבים כבר בסיר

אבל איכשהו, העולם רצה אחרת. כלומר, שלא תבינו לא נכון – כל מה שצויין למעלה, מלבד הקרואסונים, אכן בושל (וחוסל. או הוקפא, במקרה של הציר). אבל משהו בזרימה של הבישולים לא היה נכון. הרביולי יצאו מאוד (מאוד) טעימים, אבל הכמויות לא היו מדוייקות ועדיין אי אפשר לייצר מהם מתכון. החלה יצאה חמודה, אבל לא מושלמת. האנרגיות היו נמוכות, ושום דבר לא העלה את החיוך הרגיל שיש לנו על הפנים כשאנחנו במטבח.

בדרך לתנור

שום דבר מלבד המותק שלפניכם. כמו רוב הילדים הכי מוצלחים, גם קונפי העגבניות הזה היה לגמרי לא מתכונן. רועי תקתק אותו על הדרך, בין רידוד עלי פסטה לקימבו"ץ מרינדה לפסטרמה. ההכנה כולה לקחה 5 דקות. חופן נאה של עגבניות שרי נחרץ ונזרק לסיר ביחד עם שום, בזיליקום, אורגנו, פלפל שחור, כפית מלח ים אטלנטי ופלפל צ'ילי מיובש. הכבודה הוטבעה בשמן זית, הסיר עבר לתנור שחומם ל-120 מעלות, ולאט לאט התפשט בבית ריח עדין עדין וטעים טעים.

בתנור. עוד 4, 5 שעות יש קונפילמחרת בצענו לנו חתיכת חלה, מרחנו במיונז צהוב, מעכנו מעל מעט מהעגבניות האלה, הוספנו חתיכה קטנה של פסטרמה מלמעלה ונאנחנו בעונג. 2011 הסתיימה במנעד מושלם של טעמים ביתיים – מי יתן וב-2012 יהיה לא פחות טעים.

זהו, קונפי העגבניות מוכן

כמה קטנות לפני שמתחילים: קונפי הוא למעשה בישול בשמן בטמפרטורה נמוכה. בשיטה המסורתית בדרך כלל ממליחים קודם את מה שרוצים לשמר, ואז מבשלים אותו בשומן שלו עצמו. היום נדלג על שלב ההמלחה, ומאחר ולעגבניות אין שומן משלהם, נעטוף אותן בשמן זית. עכשיו כשהשכלנו, צריך לארגן סיר קטן שיכול להיכנס לתנור (בלי ידיות מפלסטיק), וצנצנת זכוכית יפה, שנוכל להשוויץ בעגבניות. מה עושים איתן כשהן מוכנות? העגבניות והשמן ישדרגו כל פסטה, סנדוויץ' סלט, חביתה ובכלל.

מצרכים:

שני חופנים של עגבניות שרי שטופות

ענף אורגנו (כ-15 עלים)

5 עלי בזיליקום

פלפל צ'ילי מיובש

כפית מלח גס (אם יש לכם מלח ים אטלנטי – עדיף)

4 גרגירי פלפל אנגלי שלמים

3 שיני שום

שמן זית

מכינים:

1. מחממים תנור ל-120 מעלות.

2. בסכין חדה, חורצים את העגבניות בעדינות מקצה אל קצה.

3. שמים את העגבניות, שיני השום, עשבי התיבול, המלח והפלפל בסיר קטן שאפשר לשים בתנור. יוצקים שמן זית עד לכיסוי מוחלט של העגבניות.

4. שמים בתנור ושוכחים מכל העסק לארבע שעות לפחות.

5. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מכניסים פנימה את צנצנת זכוכית נקייה (כדאי להכניס גם את המכסה). משאירים על אש חזקה ל-10 דקות. מוציאים את הצנצנת מהסיר בעזרת מלקחיים (זהירות! זה רותח) ומצננים אותה.

6. מוזגים לצנצנת את כל תכולת הסיר. אם אתם רוצים להימנע מטינוף השיש, כדאי להעביר קודם את העגבניות בעדינות עם כף, ואת השמן לצקת פנימה דרך משפך.

פורסם בקטגוריה כללי, מלוח, תמיד טוב שיש במקרר. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

9 תגובות על קונפי עגבניות

  1. מאת שרית‏:

    גיגלגלתי והגעתי לאתר שלך
    מצאתי את עצמי קוראת בשקיקה את המבוא שלך לכל מתכון שאותו את מתבלת בקורטוב חינניות,הומור ואינטלגנציה! התמכרתי!
    הורסת!
    תודה תודה

  2. מאת א‏:

    לא רשום מלח (?)
    לא רשום טמפרטורה כמה ? 180?

    • מאת tamari‏:

      היי א',

      מה עניינים?

      הטמפרטורה כתובה בסעיף 1 של המתכון – 120 מעלות. גם כמות המלח מצויינת – כפית מלח גס. כדאי לכסות את העגבניות כדי שהן לא יתייבשו, והעסיסיות שלהן תישאר משומרת בשמן. השלב של הרתחת הצנצנת במים נועד כדי לעקר אותה מחיידקים, כך הקונפי ישמר יותר זמן.

      בהצלחה

  3. מאת א‏:

    לדעתי לא צריך לכסות הכל בשמן זית
    הרי ממילא אחרי זמן מה בתנור העגבניות מצטמצמות ויורדות

    מה דעתך?

  4. מאת א‏:

    לשם מה צריך להרתיח את הצנצנת במים? מה המטרה?
    האם אפשר לדלג על השלב הזה?

  5. פינגבאק: מתכון לקטשופ ביתי | עד הפירור האחרון

  6. מאת טל‏:

    איזה כיך לגלות סתם כך עוד בלוג מקסים!
    לגבי העיקור – אני מוזג לצנצנות שלי מעט אלכוהול נקי ומערבב טוב טוב טוב טוב.
    זה מחסר כל חיידק אפשרי והכי חשוב – הצנצנת נשארת קרה ואפשר לאחוז בה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים