הכי פשוט שיש: עוף עם תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה

יש הרבה דברים קשים בחיים. מבחנים במתמטיקה, ריבים עם אנשים אהובים, שאול מופז. אחד הדברים שאף פעם לא קופצים לראש בטופ של רשימות ה"דברים מורכבים שצריך להתמודד איתם" זו כתיבה. אבל לשבת ולבהות במחשב, שמחזיר לי מבט לבן בוהק, בלי שום רעיון למה הולך להופיע כאן – ובכן, בכל פעם מחדש אני מגלה שזו משימה לגמרי לא פשוטה.

התבלינים והשמן שיעטפו את העוף

 

לא תמיד קל לתפור את הסיפור שמסביב לאוכל. כמה כבר אפשר להתפייט על עוף עם תפוחי אדמה? אבל אם מחפשים טוב, הסיפור, גם אם הוא קטן, כמעט תמיד שם. לפעמים אלה זכרונות של ניסיונות קולינריים מוקדמים ומהוססים שאחרי שנים של ניסוי וטעיה התגבשו למאכל אהוב. בפעמים אחרות מדובר בהדים של ארוחות ערב רחוקות שדוחפים אותנו למטבח ואחר כך למחשב. ולעיתים, כמו הפעם, זה מתכון שעובר במשפחה המון זמן ופשוט עושה טוב על הלב (ובבטן).

תפוחי האדמה עם תערובת התבלינים, בדרך לתנור

והמשפחה בסיפור הזה, היא סוג של משפחה מורחבת. כמו אצל הרבה אשכנזים שמצאו את עצמם עם מעט מאוד קרובים אחרי המלחמה, סבתא סידה היא בעצם חברה של סבתא דבורה מהקיבוץ, ולא סבתא ביולוגית. לסבתא סידה, ז"ל, שני ילדים, ערן וגליה – יבדלו לחיים ארוכים. מהמטבחים של סידה וגליה יצאו כל מיני מאכלים שעשו לרועי את הילדות – פאי פקאן, מזורקה והעוף שלכבודו נתכנסנו כאן היום.

העוף המוכן. טעים!

בתכלס התלבטנו לא מעט אם לפרסם אותו או לא. מצד אחד, אין כאן שום דבר יוצא דופן. כמעט לכל משפחה יש את הגרסה שלה לעוף עם תפוחי אדמה בתנור. ומצד שני, מאחר ומדובר באחת מארוחות הערב החביבות עלינו, כזאת שאפשר לתקתק בצ'יק צ'ק (טוב נו, מינוס הזמן בתנור) ושבאה בול בסוף יום עבודה ארוך, ומאחר והיא מגיעה מתובלת בזכרונות אוהבים – החלטנו לפרגן למתכון הזה אור יום. אז בלי הקדמות נוספות, קבלו אותו – העוף בתנור עם תפוחי אדמה שיעשה לכם את החיים, לפחות הקולינריים, קלים. בתאבון.

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

צריך:

5 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה

2-3 שיני שום כתושות

1 כף דבש

2 כפות סויה

חצי כוס שמן זית

8 יחידות של שוקי עוף או 4 כרעיים

תבנית תנור גדולה

מכינים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם היטב וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ על 2 ס"מ. שוטפים היטב את העוף במים ומניחים במסננת להתייבש.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הפפריקה, השום הכתוש, הדבש, הסויה ושמן הזית לרוטב. מוסיפים לקערה את העוף ותפוחי האדמה, ומערבבים ביסודיות עם הידיים, עד שכל חתיכת תפוח אדמה, וכל פיסת עוף מכוסים ברוטב.
  4. מפזרים את תפוחי האדמה באופן שווה בתבנית (חשוב שלא יהיו ערימות של עוף ותפוחי אדמה, אלא שכל אחד יקבל חום שווה).
  5. מכניסים לתנור לשעה. אחרי שעה בודקים את התבנית – אם אתם אוהבים את תפוחי האדמה אקסטרה קריספיים עד חרוכים מעט מפעילים את הטורבו ונותנים לו לתנור להמשיך לעבוד לכ-20 דקות נוספות (תציצו מדי פעם לראות שמידת החריכה לטעמכם). אם אתם אוהבים את תפוחי האדמה רכים יותר, נותנים לעוף עוד 10 דקות בתנור בלי הטורבו – וזהו. אם תוסיפו ליד סלט ירקות, לא יהיו מבסוטים מכם.

תוסיפו סלט ירקות קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מנצחת

הפוסט הזה פורסם בתאריך בישול, מלוח, קליל. קישור קבוע.

34 תגובות על הכי פשוט שיש: עוף עם תפוחי אדמה בתנור

  1. מאת דני:‏

    יאמי, הולך לקנות עוף עכשיו ולהכין.

  2. מאת דני:‏

    חזרתי לספר שיצא מהמם ואפילו הבת הקשוחה של החברה הטובה אמרה שטעים.

  3. מאת ליליאנה:‏

    טוב שהחלטתם לבסוף לפרסם את המתכון המעולה הזה…יש אנשים שחסרים להם דווקא המתכונים הפשוטים , הבסיסיים והמנצחים כמו זה. בלוג מעולה! תודה רבה.

  4. מאת אנה:‏

    הולכת לנסות עכשיו ! נשמע מעולה…

  5. מאת שרה:‏

    אני ילךנסות את המתכון עכשיו זה נישמע פשוט וטעים…

  6. מאת מיי:‏

    פשוט יצא אליפות!!!!
    המלצה: לחתוך טבעות של בצל יחד עם התערובת הוא יוצר קראץ ;)

  7. מאת אורה:‏

    ואם אני רוצה להכין עם זה אורז-נשאר רוטב בתבנית..בשביל האורז??

  8. מאת עדן:‏

    וואו מתכון מעולה הכנתי את זה לארוחת שישי נגמר וביקשו עוד!

  9. מאת אוריה:‏

    עכשיו מכינים נראה ונשמע טוב

  10. מאת תגיל:‏

    מתכון מעולה – היה קל ומהיר להכנה והאחיניות שלך טרפו הכל

  11. מאת ענת:‏

    האם אפשרי לתבל את העוף ערב לפני,ולמחרת להוסיף תפוחי אדמה ולתנור?תודה

  12. מאת ענת:‏

    האם אפשרי לתבל את העוף בערב ורק למחרת להוסיף תפוחי אדמה?תודה

  13. מאת מרינה:‏

    יצא ממש טעים ופשוט להכנה,טוב לאימאות :-) תודה!

  14. מאת אושר:‏

    האם צריך להוסיף מלח ופלפל ?
    הכנתי והיה חסר לי טעם …

    • מאת :):‏

      חסר טעם!?!?!?!יש כאן טון של רוטב סויה!!1 בכל מקרה אני הוספתי מלח פלפל,וגם טבעות בצל…

  15. מאת אתי:‏

    מכינה עכשיו מקווה שיצא טעים

  16. מאת אוסנת:‏

    המתכון הזה פשוט מעולה!!! בעלי שהוא בעייתי באוכל נורא נהנה לאכול אותו, והמתכון הועבר לחברה ומסתבר שגם אצלה זה מככב בבית…

  17. מאת ימית:‏

    נירא מצויין אולי נכין! תוצאות בהמשך…

  18. מאת הראל ג:‏

    אני עושה עכשיו? צריך יותר מ180 מעלות ורק שעה מספיק ? :-) )

  19. מאת גילי:‏

    יש אפשרות להכין עם חזה עוף?
    מה ההבדל מבחינת זמני אפייה כדי שלא יתייבש?

  20. מאת אורלי:‏

    יצא מעולה!!! :) ))

  21. מאת עדי:‏

    מתכון פשוט ונהדר.
    העוף עסיסי ואת תפו״א אפילו הילדים אהבו (אלה שלא אוכלים תפו״א בתנור אף פעם).

  22. מאת שלומית:‏

    ואווו פשוטט טעעים ועם באלכם שידרוג במקום הסויה אפשר לשים צילי מתוק וזה יוצא טעיייים תנסו(:

  23. מאת עדי:‏

    לאחר נסיונות רבים למתכונים של עוף בתנור, פשוט מתכון מעולה!!!
    לשדרוג הוספתי: 2 בצלים חתוכים לרבעים של ורצועות של גמבה, ולרוטב עשבי תיבול….
    מומלץ בחום :)

  24. מאת אנט:‏

    האם אפשר אותו מתכון לעוף שלם ???

  25. מאת אביטל:‏

    לא צריך להוסיף מים??

  26. מאת שרון:‏

    ניסיתי יצא מדהים, הילד שלי שכל כך שונא עוף אכל. שידרגתי עם פפריקה חריפה לפי הטעם וכפית כורכום .

  27. מאת Ofer:‏

    עכשיו גמרתי להכין, יצא מדהייייים!!
    ואני ילד שבדרך כלל לא אוכל הרבה וגמרתי שלוש חתיכות!

    ~ המלצה ~
    לנסות להוסיף משו קצת חריף, למשל אני הוספתי קצת טבסקו ירוק(יש אדום, שהוא הכי חריף ויש ירוק שהוא קצת פחות חריף וקצת יותר חמצמץ)ופלפל שחור(ממש מעט פלפל)וזהו, זאת ההמלצה שלי:)

  28. מאת ליאת:‏

    שלום,

    תודה רבה על המתכון.

    האם מכסים את העוף עם נייר כסף ?

  29. מאת אורית:‏

    באמת פשוט ובאמת טעים לכל הגילאים. תודה!!!

  30. מאת רונצ':‏

    הכנתי כמה פעמים ויצא מעולה – הילדים טרפו (והם מאד בררנים באוכל)
    תודה!!

  31. מאת כרמלה:‏

    אפשר להוסיף לרוטב 3 כפות של צ'ילי מתוק וצ כפות קטשופ והכי חשוב 1/4 כוס רכז רימונים ומעט פלפל שחור טחון… וזה יוצא מהמםםםםם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>