לחם בננות ב-10 דקות

ארוחת בוקר מאוזנת? זה לחלשים. אנשים אמיתיים צריכים סוכר על הבוקר. באמת, קראתי פעם מחקר שהתפרסם בעניין איפשהו ברשת, מה שבטוח עושה את זה נכון. בימים כתיקונם אני מסתפקת בעוגיה קטנה ליד הקפה של הבוקר, וכך כולם יוצאים נשכרים: המוח שמשווע למשהו מתוק, ורגשות האשם שמשוועים לתפריט של 1200 קלוריות ביום (אבל נאלצים להתמודד עם תפריט של מתאגרף).

בימים שלא כתיקונם, ימים שבהם לא קמים בבוקר עם שיר חדש בלב אלא מתגלגלים מהמיטה עם קללות מאוד לא הולמות על השפתיים, רודפים אחרי האוטובוס ומפספסים אותו, מזיעים מהרגע שיוצאים מהמקלחת ועד הרגע שחוזרים אליה – בימים כאלה אני מפרגנת לי משהו קצת יותר רציני לארוחת בוקר. בכל זאת, אתם יודעים כמה מיליוני קלוריות שורפים כשרצים אחרי האוטובוס בנעליים לא נוחות ב-90 מעלות חום ו-9000 אחוזי לחות?

לחם הבננה שלכבודו נתכנסו כאן היום הוא המלווה המושלם לקפה של בקרים כאלה. טוב נו, לחם בננה, קפה ומזגן. בתכלס לא באמת מדובר בלחם, אלא בעוגת בננות, אבל לחם בננות נשמע כל כך הרבה יותר כפרי ומפתה, וחוץ מזה, ככה קראו לו בפוסט שבו מצאתי את המתכון, אז זרמתי עם הכותרת ודי. לזכותו של הלחם יאמר שהוא קל מאוד להכנה, ובניגוד לעוגה מכיל מעט מאוד חמאה, והוא פשוט טעים – גם כשהוא חמים וגם כשהוא בטמפרטורת החדר. צריכים עוד תירוץ לאפות בחום הנורא הזה? לחם הבננה ישמר היטב בקופסא אטומה במקרר עד שבוע ימים, והוא יכול להיות הפיתרון המושלם לכל הבננות שאוטוטו צריכות ללכת לפח. עכשיו כשהשתכנעתם – יאללה, למטבח.

מתכון ללחם בננות:

צריך:

תבנית אינגליש קייק משומנת

60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצים

3 בננות בשלות מאוד

2/3 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

⅓1 כוס קמח רגיל (לא תופח)

3/4 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית קינמון

כוס אגוזים (השתמשתי בתערובת של אגוזי מלך ואגוזי פקאן לא מסוכרים)

מכינים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. קוצצים גס את האגוזים ומניחים בצד. חותכים את הבננות לחתיכות גסות. מניחים את הבננות, החמאה, הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בקערת הבלנדר עם וו הגיטרה, ומעבדים במשך כ-3 דקות (הבננות ימעכו, וזאת המטרה). אם אין לכם בלנדר: מועכים את הבננות היטב עם מועך תפוחי אדמה, מוסיפים ביצים, חמאה וסוכר, ומערבבים היטב יחד במטרפה או במזלג.

3. בקערה אחרת מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לקערה עם הבננות ומעבדים רק עד שהחומרים היבשים נבלעים בתערובת. מוסיפים את האגוזים ובוחשים עוד פעם אחת לפיזור אחיד.

4. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, והופ לתנור – ל-40 דקות (או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש). מניחים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים אותו. בתאבון!

פורסם בקטגוריה אפייה, כללי, מתוק, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

10 תגובות על לחם בננות ב-10 דקות

  1. מאת עידית‏:

    שלום.
    איך ניתן להצטרף דרך המייל לעידכונים של הפוסטים?
    אני לא זוכרת להכנס למועדפים.
    תודה.
    אהבתי את הבלוג.

  2. מאת ליאורה‏:

    האתר יפהפה המתכונים נראים טעימים להפליא
    האם יש דרך לקבל עידכונים על רשומות חדשות שמתפרסמות- אודה על כך מאד

    liora-p@bezeqint.net

    תודות

  3. מאת מיכל‏:

    שלום לך.
    האם ניתן להירשם לקבלת עידכונים?
    אינני מוצאת איך עושים זאת.
    תודה

    • מאת tamari‏:

      היי מיכל,

      לצערי טרם, אבל אני מקווה שבקרוב הבלוג יעודכן וגם הפיצ'ר הזה יתווסף.

  4. מאת חגית‏:

    עוגה מעולה תודה. המרתי את קמח החיטה לקמח אורז. יצא מעולה!

  5. מאת שישקה‏:

    אחלה של מתכון! אני שדרגתי קצת לכיוון בריא יותר. השתמשתי בקמח מלא במקום לבן ובסוכר חום במקום לבן. במקום 60 גרם חמאה השתמשתי ב40 גרם… הוספתי פצפוצי שוקלד ציפס כפיצוי.. יצא אש:)

  6. מאת לילך‏:

    אחלה מתכון אבל מה הקשר "לחם"? זאת עוגה בחושה עם בננות אני ממש מצטערת לנפץ את הבועה… לחם זה ממש לא

  7. מאת אביטל‏:

    הסיבה שקוראים לזה לחם לקוחה מהפינוק האמריקאי הידוע – Banana Bread
    הכוונה היא לעוגה עם קרסט חיצוני קריספי (כמו של לחם) ופנים נימוח.

  8. מאת מיכל‏:

    עוגה ממש טעימה אם כי מתוקה מידי לטעמי,
    אני שמתי פחות סוכר (פחות מחצי כוס) והמרתי את החמאה בשמן
    טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים