הזמן: קיץ 1985. המקום : החצר של גן ירדנה, חולון. ענבר ואני (תמי, נעים מאוד) מתפנות מהמגלשות לטובת הכנת קובות מבוץ, ובום – האהבה שלי לבישול נולדה.
מהתחלה צנועה כל כך אפשר רק לטפס למעלה, וכך דרכי בעולם הקולינרי התקדמה לאט, אבל בטוח. קודם התמחתי בשידרוג פיצות מקפיצות למיקרוגל (זוכרים אותן?), משם עברתי לרקיחת מרקים ירוקים בעלי מרקם מוזר וכוונות טובות, ומהרגע שאמא הרשתה לי לטגן – השמים היו הגבול. עד היום המטבח הוא מקום הבילוי המועדף עלי בעולם, אלא אם כן לוקחים אותי למסעדה, או לשוק.
ה"פירור" נולד מתוך האהבה הזו לאוכל ולבישול. המתכונים שיופיעו כאן הם כאלה שניסיתי אצלי במטבח וחשבתי ששווה לדווח עליהם לעולם, או לאחוזון המזערי מתוכו שיזדמן לכאן (ותודה לאחותי, לרועי ולעפרה שלו).
באופן עקרוני, בהיותי בחורה נינוחה עד עצלנית, ההעדפה שלי היא לבישול פשוט, למתכונים שיחס העלות-תועלת שלהם ברור: מעט השקעה – הרבה טעים. אבל מאז שחברתי לחצי השני שלי, שעונה גם לשם רועי, הדברים השתנו. הוא הרבה יותר הרפתקן ממני, וכך יוצא שלא אחת אנחנו מוצאים את עצמנו במטבח, בשעות לפנות בוקר מוזרות, שולים בייגלים ממי קרמל או מצפים הום מייד קרמבו בשוקולד. כך שאין מה להתפלא, אם מדי פעם יזדמנו לכאן דיונים מופרכים על עישון בשר על גזייה או הכנת נקניקיות בבית.
בכל מקרה, זו אני, זה בלוגי, ואתם הכי מוזמנים להצטרף. מי יתן, שכל מה שנכין יצא טעים. אמן.
נעים מאוד מאוד מאוד תמי, אני דנה, גרה בברצלונה אמנם, ואולי אין לי תנור אבל אני מעריצה כבר.
איזה אתר יפה יש לך!!
מתגעגעת לדנה מברצלונה! מבטיחה מתכון למאותגרים תנורית.
היי שירקובסקי… נעים מאוד להכיר אותך ואת האתר שלך.. מקווה למצוא כאן מתכונים שווים 🙂
היי מותק, איזה כיף לראות אותך כאן 🙂
בובה!!!! איזה בלוג חתיך ! כל הכבוד נשמתי… גאה בך! אחרי הקרם הפטיסייר המושלם שהכנת לי, אין לי ברירה אלא לנסות להכין בעצמי 🙂 אעדכן…
תמי, יא מהממת אחת ….שוב פתחת לי את התאבון!!!!!!!!!!!1
איזה כיף …ומגרה
הכל נראה מעולה!!איפה להתחיל???
(נראה לי בג'בטות )שיהיה בהצלחה לכולנו!!!
כן, כן, תתחילי בג'בטות – יאמי. 🙂
יא-אללה!
ממי, איזה יופי של אתר…הגבר סיפר לנו עליו ולנו לא נותר אלא לחפש עבורו…פירור פירור אבל מצאתי!
מודה שאת המתכונים פה אני מכירה…והכנתי. אליפות אחד אחד.
תתחדשי,
על החתום,
אורנה :O)
תודה אורנלה! 🙂
מקום יפה ומושקע…אשמח לקבל עידכונים
היי מיכל,
קודם כל תודה!
חוץ מזה, בקרוב אפשר יהיה להירשם ל-RSS FEED ולקבל עידכונים. מלבד זאת בעתיד יפתח ל"פירור" דף פייסבוק משלו, ואת יותר ממוזמנת להצטרף – ובאופן כללי פעם בשבוע אני מעלה מתכון חדש .
שיהיה אחלה יום,
תמי
ממש אהבתי. סיפורים יפים מאחורי המאכלים
מגניב! כתוב נהדר, וכיף להכיר 🙂
היי תמי, נעים מאד. כיף להכיר. הגעתי אלייך דרך פוסט המיונז שצץ אליי בגוגל.
מהמם כאן, ואני ממש נשארת.
תמי שלום,
אשמח שתיצרי עימי קשר במייל.
תודה רבה,
גיא.
שלום תמי,
יש לך בלוג מקסים, והוקסמתי מהצילומים והמתכונים הנפלאים. גם אצלי המטבח הוא מקום בילוי. שם אני נרגעת ומטעינה את המצברים שלי. אני אוהבת לחדש (בני ביתי אומנם פחות סקרנים, אבל יש תמיד פתרון – אני מפנקת את החברים שלי).
תמשיכי להפתיע, ולדווח.
רחלי
תודה רבה רחלי, איזה כיף לשמוע 🙂
עושה לי תאבון …אשמח להתכתב במייל…בהצלחה לך 🙂
היי תמי,
איזה בלוג נפלא!
הייתי שמחה לקבל עידכונים, חיפשתי ולא מצאתי את המקום להרשמה.
האם אני יכולה לבקש ממך שתרשמי אותי לעידכונים?
בתודה רבה לך,
נועָה
תודה רבה!
את יכולה להירשם לקבלת עידכונים דרך ה-rss feed שבפינה השמאלית העליונה של המסך 🙂
שיהיה אחלה שבוע
היי תמי,
תודה לך. זהו, שכבר קודם ניסיתי להירשם משם ולא הצלחתי, וחשבתי שכנראה שיש מקום אחר. עכשיו ניסיתי שוב, ועדיין ללא הצלחה.
קצת לא נעים לי לבקש שוב, בבקשה, אם לא קשה לך לרשום אותי אני אודה לך ואשמח מאוד. אם זה בלתי-אפשרי אני אוותר.
היי נועה.
כשיעלו פוסטים חדשים אשלח לך אותם.
נשתמע בקרוב!
היי תמי,
המון תודה רבה לך!
היי תמי- כיצד ניתן ליצור איתך קשר [מייל?]?
היי נועם,
thelastperur@gmail.com
הי תמי,
נכנסתי ומאד התלהבתי
לא מצאתי דרך להירשם לאתר החמוד שלך
דני
הי דניאל, תודה רבה!
אין עדיין דרך להירשם אליו, זה בטיפול 🙂
היי תמי, האתר שלך חביב ביותר והמתכונים ממש לטעמי! נורא חבל שאי אפשר להרשם לקבלת עדכונים. מה אפשר לעשות כדי להרשם בכל זאת?
אתר/בלוג מקסים! אני נהנית לקרוא ולצחוק מהכתיבה שלך… מקווה להכין הרבה ובקרוב!
תודה.. אודליה
איזה בלוג מדהים! צילומים ומתכונים יפיפיים!
לאחרונה "גילתי" את הבלוג שלך, הוא מקסים הכל מאד ברור ניסתי כמה דברים ואכן יצאו מוצלחים
כל הכבוד
הי, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא 🙂
נעים מאוד! שמי אולגה. יש לך בלוג מקסים!
הי תמי,
בלוג נהדר. האם שקלת לייצר לו גירסת Facebook Page?