פשטידת בצל

ביס אחרון, ודי

כמו שכל מי שאי פעם ניסה להגיע להודו ונחת באמריקה יודע – חלק מהתגליות הכי מוצלחות, מקורן בטעות. או לכל הפחות במקרה. בהיותי בחורה מפוזרת למדי, גם לי יש בארסנל כמה טעויות, או לכל הפחות מקרים, ששינו לי את החיים.

מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף ונימוח

לפני משהו כמו ארבע וחצי שנים התלבטתי אם ללכת לפגוש חברים שישבו באיזה בר. סיימתי לעבוד די מאוחר, והייתי קצת עייפה, אבל החלטתי לקפוץ בכל זאת. ככה פגשתי את רועי. כמה שנים אחר כך עשינו טיול שלם שכולו מקריות וטעויות משמחות. כך יצא שתכננו להגיע לטהיטי ואיי שלמה בדרום האוקיינוס השקט, ובסוף טיילנו במזרח אסיה.

גבינת פרמז'ן משובחת מקפיצה את הפשטידה הזו

גם הפשטידה שלכבודה נתכנסנו כאן היום, מקורה בטעות. המתכון המקורי נלקח מהספר האגדי "אוהבת לבשל פשוט" של תמר אבידר אטינגר, שכיכב אצלנו במטבח בזמנים אחרים. פשטידת הבצל שלה הייתה אחד הלהיטים: פשוטה להכנה וטעימה באופן לא חוקי כמעט. לימים, כשיצאתי מהבית ותיחזקתי חשבון בנק של סטודנטית ענייה, המשכתי לאפות את הפשטידה הזו בשמחה, כי רשימת המצרכים הזולה שהיא כוללת התיישבה בול עם מצבי הפיננסי דאז.

פשטידת בצל. נימוחה וטעימה

בהיותי בחורה מפוזרת, כמובן שגם את המתכון הפשוט ההוא הייתי חייבת לחרב. וכך קרה, שיום בהיר אחד, הוספתי את הקמח שהיה מיועד לבצק, לתערובת הגבינות והבצל. ההתחבטות בין להעיף את התערובת לפח ולהתחיל מחדש, לבין לקוות לטוב ולאפות את מה שיש נפתרה חיש קל, כשנוכחתי שאין עוד מצרכים בבית. אז החזקתי אצבעות, דחפתי את הכל לתנור ו-הפלא ופלא – יצא טעים. מאוד.

פשטידת הבצל בתהליכי חיסול

מדובר בפשטידה נימוחה במיוחד, עם טעמים מתקתקים פיקנטיים של בצל, וחלביות מהממת. מה שכן, חייבים להתאפק, ולא לחתוך אותה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. עד שהיא לא מתקררת, לגמרי, היא לא מתייצבת. אחרי שהיא התקררה והתייצבה – אפשר לחמם אותה.

מצרכים לפשטידת בצל:

תבנית מרובעת (25X25) משומנת

כוס ורבע של קמח רגיל, מנופה

1 שקית אבקת אפיה

3 ביצים

200 גרם חמאה רכה (לא חמה) + עוד קצת לטיגון

3 בצלים גדולים

שן שום

2 גביעי שמנת

1 גבינה לבנה 5%

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

חופן נדיב של גבינת פרמז'ן מגוררת

מכינים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. חוצים את הבצלים לשניים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות (מתקבלות מעין קשתות). פורסים את שן השום לפרוסות דקות.

3. מדליקים את הלהבה הכי גדולה של הגז ומנמיכים לחצי. מחממים מחבת גדולה, שתכיל את הבצלים בנוחות, וממיסים את החמאה. מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם הופכים רכים. מוסיפים את שן השום. בזמן הטיגון מתבלים את הבצלים בכפית מלח, פלפל שחור גרוס, ומעט אגוז מוסקט (משהו כמו רבע כפית). ממשיכים לטגן, עד שהבצלים מזהיבים מעט. מכבים את האש.

4. במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה הרכה, שני גביעי השמנת, הגבינה הלבנה וחופן הפרמז'ן. מוסיפים את אבקת האפייה בסוף. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

5. מוסיפים לבצק את תערובת הבצלים ומערבבים. טועמים טיפ טיפונת בקצה האצבע – אם צריך עוד מלח/פלפל – זה הזמן. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת.

6. אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת, מקבלת צבע זהוב יפה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.

7. למרות הריחות המהממים, נותנים לפשטידה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שפורסים אותה. לפני כן היא לא מתייצבת לגמרי. הפשטידה נשמרת מכוסה במקרר עד שלושה ימים.

פשטידת בצל

הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, כללי, מלוח. קישור קבוע.

13 תגובות על פשטידת בצל

  1. מאת עידית:‏

    לא ניתן להרשם לקבל מיילים?
    זוהי האפשרות היחידה בשבילי.
    תודה

    • מאת tamari:‏

      היי עידית,

      תודה על ההתעניינות :)

      בינתיים אי אפשר להירשם לקבלת מיילים, אבל זה בדרך.

      בינתיים, הבלוג בדרך כלל מתעדכן בתחילת השבוע (שני), את מוזמנת לעקוב.

      שיהיה שבוע מצויין,

      תמי

  2. מאת טל:‏

    שלום.
    ראיתי את הבלוג שלך ובאמת שכל המתכונים נראים מעולים
    יש לי שאלה קטנה
    במתכון הזה ובכללי, בכל המתכונים שדורשים וו גיטרה (K), ישנה אפשרות להשתמש גם בווי לישה פשוטים של מיקסרים פשוטים מאחר שאין לי מיקסר משוכלל?
    שנראים ככה:
    http://www.google.co.il/imgres?hl=iw&gbv=2&tbm=isch&tbnid=fb3PROL024yKgM:&imgrefurl=http://www.wisebuy.co.il/DictionaryPage.aspx%3FPcatID%3D565%26FindWord%3D1521%26Ln%3DHE%26str%3D%25D7%259E%25D7%2599%25D7%25A7%25D7%25A1%25D7%25A8%2520%25D7%2599%25D7%2593%25D7%25A0%25D7%2599&docid=5S1gi-H5VvgzpM&imgurl=http://wisebuy.co.il/data/Mixers/mixer_dict.jpg&w=200&h=200&ei=0txXT7muEevT4QS2srS7Dw&zoom=1&iact=hc&vpx=974&vpy=340&dur=456&hovh=156&hovw=156&tx=88&ty=82&sig=114818844609355596624&page=1&tbnh=134&tbnw=134&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:14,s:0&biw=1366&bih=643

    או במעבד מזון פשוט עם להבים?
    תודה

    • מאת tamari:‏

      היי טל, נעים מאוד :)

      בגדול, בימים שלפני הקיצ'ן אייד, הייתי משתמשת במיקסר שאת תמונתו צירפת כדי לעשות את הכל. באופן ספציפי למתכון הזה – אפשר להשתמש במיקסר שברשותך, או במעבד המזון, או פשוט בקערה וכף – זה קצת פחות משנה.

      בהצלחה!

      • מאת טל:‏

        ובאופן כללי… בכל המתכונים כשמבקשים וו לישה או וו גיטרה אפשר להשתמש בכזה?
        תודה רבה :)

        • מאת טל:‏

          ועוד שאלה… כשכתבת 2 גביעי שמנת הכוונה היא לגביעי שמנת מתוקה או לגביעי שמנת חמוצה? ובאיזה גודל?
          תודה רבה :)

          • מאת tamari:‏

            היי,

            הכוונה היא לשני גביעי שמנת חמוצה של 200 גרם. לגבי השאלה הקודמת, האם תמיד אפשר להשתמש במיקסר ידני או במעבד מזון לכל המתכונים – קצת יותר קשה לי לתת תשובה. בגדול, כל מתכון לגופו. בהצלחה!

  3. מאת קרן:‏

    1 גבינה לבנה זה 250 גרם או 500 גרם?

  4. מאת אלה:‏

    אפשר להחליף את השמנת והחמאה במשהו יותר רזה? אני אשמח :)

  5. מאת דניאל:‏

    הי, נראה מעולה. מתכוון להכין סופ"ש הבא.
    שאלה ייקית,
    כמה זה חופן פרמזן לחובב גבינות שכמותי?

  6. מאת ליבי:‏

    פעם ראשונה שאני מגיעה לבלוג, לא הכרתי קודם.
    הכנתי את הפשטידה ויצא מעולה!
    חברה שאכלה קיבלה גם היא את הלינק לאחר שראתה את כמות המחמאות שקצרה הפשטידה.
    תודה רבה!

  7. מאת אני:‏

    הרבה יותר מדי חמאה – ניתן ורצוי להוריד למחצית הכמות או בכלל בלי. חוץ מזה בהחלט לא רע. תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>