עוג(ו)ת שוקולד ליום הולדת

13:25 – המטבח שלי כל כך לא פוטוגני כרגע. ערימות של קערות וסירים מוכתמים בשוקולד וקצף ביצים פוקקים את השיש. שלל כפות, מקציפים, ולקקן – שמרוחים בשלבי הכנה שונים של תערובת לעוגת יומולדת – מונחים בדיוק איפה שאני לא צריכה שהם יהיו. מדהים לגלות שלכלי מטבח יש אינטליגנציה רגשית של חתול, והם יודעים למקם את עצמם במקום הלא נכון בזמן הלא נכון.


לתחושת הכאוס הכללית מתווספים הרעשים של שיפוץ הרחוב בחוץ ושכן, שאני חוששת, רוצח חצוצרה. אלוהי אברהם, יצחק ועיריית תל אביב – דווקא את החור הקטן הזה חייבים לחפור? אין רחובות אחרים שאפשר להציק להם? בכל מקרה, אם נשים לרגע את סוף העולם שמתחולל לי מחוץ לחלון בצד, ברגעים אלה ממש נחה לה בתנור, הס פן תזיז (היא עדיין נוזלית) עוגת שוקולד יום הולדת מספר "המתוקים" של רביבה וסיליה. אם ירצה השם, היא תצא משהו משהו.

אגב, אל תתנו לתלונות שהפוסט נפתח איתן לבלבל אתכם. דווקא יש לי אחלה יום בינתיים – השמש זורחת, והעוגה תופחת (הא! חרוז!) ובבית יש ריח נעים של שוקולד שנאפה. זה סתם שלהתלונן מבחינתי זה כמו לנשום, סוג של הכרח. יאללה, הגיע הזמן לעשות כלים.

13:33 – העוגה יוצאת מהתנור, ומתקררת על השיש. ועכשיו – הציפוי.

14:25 – סבב שני של כלים. העוגה המצופה נחה לה בתבנית ומחכה בסבלנות לערב. הלוואי, הלוואי הלוואי שיצאה טוף!

00:05 – סיכום אירוע: היה טעים. העוגה עלתה יפה, המרקם היה נכון ובסך הכל מדובר באחלה עוגת יומולדת. מצד שני, תראו לי משהו שמצופה ב-300 (!!!) גרם של שוקולד משובח וכמות זהה של שמנת מתוקה שלא יאכל, גם אם יש לו מרקם של בלטה. ביומולדת הבא, עם כל הכבוד לפלצנות, נראה לי שאדבוק במתכון הקלאסי של העוגה עם השוקולית, שלא דורש הפרדת ביצים ושאר מרעין בישין. שני המתכונים מצורפים כאן, בפינה לשיפוטכם. לילה טוב!

עוגת השוקולד ליום הולדת של רביבה וסיליה

צריך:
45 מ"ל מים
45 מ"ל יין אדום מתוק או ברנדי
150 גרם סוכר
40 גרם אבקת קקאו
200 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
200 גרם קמח תופח
160 גרם חלבונים (כ-5 חלבונים מביצים מספר 2)
150 גרם סוכר

תבנית אפייה בגודל כ-25 על 30 ס"מ. (אני השתמשתי בתבנית בגודל של 28.5 על 19.2 של ניקול, וגם יצא בסדר)

לציפוי:
300 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה

מכינים:
1. משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בסיר את המים, היין, הסוכר ואבקת הקקאו. מחממים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מורידים מהאש.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים גם את החלמונים והקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב מאוד. מקפלים את הקצף לבצק ויוצקים לתבנית האפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס, עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

הציפוי:
1. מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה בהדרגה על השוקולד, תוך כדי בחישה. ממשיכים לבחוש עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. לאחר שטמפרטורת התערובת יורדת אל מתחת ל-40 מעלות צלזיוס, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. (אני לא השתמשתי במד טמפרטורה, הוספתי את החמאה לאחר שהתערובת הפכה אחידה, ויצא לי טוב. למרות זאת, באופן עקרוני שווה להקפיד על מדידת הטמרפטורה של המסה, לטובת היופי והברק של הציפוי).
3. לאחר שהעוגה התקררה מוציאים אותה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים עליה את הציפוי. אם הציפוי התקרר והתקשה, אפשר לחמם אותו בזהירות במיקרוגל כדי שיתרכך. 

עוגת שוקולית ליומולדת

כמובטח, אופציה מספר 2. לדעתי מדובר במתכון של אסתי צוק, אבל אל תתפסו אותי במילה. הוא מככב במחברת המתכונים שלי מאז 2004, ומצליח בכל פעם מחדש. הכמויות מהמתכון המקורי מופיעות כפי שניתנו, בכוסות. בצד יש גם תרגום לגרמים, למעוניינים.

צריך:

2 ביצים
כוס סוכר (190 גרם)
כוס מים רותחים (200 מ"ל)
כוס שמן (200 מ"ל)
2 כוסות קמח תופח (260 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
כוס ורבע שוקולית (130 גרם)
תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ
לציפוי:
100 גרם שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
עושים:
מחממים תנור מראש ל-170 מעלות
1. מקציפים את הביצים והסוכר
2. תוך כדי הקצפה מוסיפים את המים הרותחים
3. ממשיכים להקציף ומוסיפים את השמן, סוכר הוניל הקמח ובסוף את השוקולית
4. אופים את העוגה במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם עץ שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
הציפוי:
ממיסים יחד את השוקולד והשמנת, ויוצקים על העוגה החמה.
פורסם בקטגוריה כללי, מתוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

4 תגובות על עוג(ו)ת שוקולד ליום הולדת

  1. מאת פיני‏:

    מהר להביא לעבודה!

  2. מאת מאיה‏:

    רגע, אז מה תכל'ס – הרביבאית שווה את כל הקלוריות והכסף? או שעדיף את עוגת הקקאו הפשוטה?

    • מאת tamari‏:

      תכלס – אין על העוגה הפשוטה. עם כל הקיצורי דרך והחומרים הפושטיים, היא יוצאת הכי עסיסית ויומהולדתית. וגם – נעים להכיר. אני מתה על הבלוג שלך כבר שנים 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים