עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל. החיוך מובטח

כשהייתי קטנה, אמא שלי קראה לי עוגיפלצת. בהרבה אהבה אמנם, אבל עדיין, פלצת. ככה זה. יש אמהות שבטוחות שהילדים שלהם הכי יפים. יש כאלה שמשוכנעות שהצאצאים שלהם הכי חכמים. אמא שלי הייתה אישה ריאליסטית, שהסתכלה למציאות ולבת שלה בעיניים, והמסקנות היו חד משמעיות: צריך להעביר את העוגיות למדף הגבוה.

ככל שתשמשו בשוקולד יותר שווה, כך העוגיות יהיו יותר טעימות

אחד ממוקדי השמחה העיקריים בחיי היה ונותר עוגיות. לעוגיה טעימה יש את היכולת לשמח אותי הרבה מעבר למה שכדאי להודות בפומבי. אז תחשבו מה קורה כשתבנית שלמה יוצאת מהתנור. ביום רגיל מדובר בסתם סיפוק שהופך את השמים לכחולים יותר. ביום כמו אתמול – שהתחיל בביקור כושל בבנק והסתיים בגשם שטפטף בעליזות מתקרת חדר השינה היישר על המזרן החדש - מדובר היה בהכרח.

עוגיות שיבולת שועל בדרך לתנור

ומאחר ואתמול היה יום אפור שכולו חוסר ודאות, הדרישה הייתה לעוגיות מזן מסויים מאוד. כאלה שיודעים ש: א. הן תמיד מצליחות. גם אם משאירים אותן בתנור קצת יותר מדי או קצת פחות מדי, וגם אם מחליפים חלק מהשוקולד המריר בלבן. ב. שיש בהן כמות נאה של שוקולד – אבל לא יותר מדי. (כן, יש כזה דבר יותר מדי שוקולד. באמת). בכל מקרה, בלי הקדמות נוספות, קבלו אותן, עוגיות שיבולת השועל שישנו לכם את החיים. טוב נו, עוגיות שיבולת השועל שסתם יעשו אתכם ממש מרוצים. וגם זה טוף.

המתכון נלקח, וטיפל'ה עובד, מספר בישול ישן ומקסים של גיל חובב שנקרא "מתנות מהמטבח". לו החומרים הספיקו ל-30 עוגיות, לי הם הספיקו ל-25 בערך (אני לא בטוחה כמה נגנבו בדרך לקופסא).

צריך:

100 גרם חמאה מומסת
175 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
3/4 כוס אגוזי מלך ואגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
120 גרם קמח רגיל (1 כוס)
100 גרם (כוס ורבע) שיבולת שועל, קוואקר
קורט מלח
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
3 גרם סודה לשתיה (1/2 כפית)
1 כפית תמצית וניל

תבנית מרופדת בנייר אפיה

מכינים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים לתערובת אחידה וסמיכה מאוד.
3.צרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג (אני עשיתי כדורים במשקל 30 גרם כל אחד), משטחים אותם ל"קציצות" ומניחים, לא צפוף מדי, בתבנית. (העוגיות גדלות לא מעט, אז תנו להן מרחב מחייה).
4. אופים בין 12 ל-15 דקות. אם אתם אוהבים עוגיות נימוחות יותר, תוציאו אותן מהתנור אחרי 12 דקות. אם אתם מעדיפים עוגיות קראנצ'יות, תנו להן להאפות במשך 15 דקות. מידת השיזוף של העוגיות תיקבע גם היא בהתאם לזמן האפייה.
5. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית, ורק אז מסירים אותן ממנה (באמצעות כף מתכת שטוחה או מרית).

*באופן עקרוני העוגיות מחזיקות מעמד במשך שבוע בצנצנת אטומה, אבל לעיתים רחוקות הן שורדות כל כך הרבה זמן.

הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, כללי, מתוק, קליל. קישור קבוע.

15 תגובות על עוגיות שיבולת שועל

  1. מאת אסי חיים:‏

    מקסים ומגרה. כל הכבוד תמי, בהצלחה

  2. מאת דפנה הראל-ששון:‏

    הכנתי את העוגיות עכשו ויצא כ"כ טעים!!!
    מאוד פשוטות להכנה – פשוט תענוג!!
    תודה ומזל"ט עלך הבלוג – מקסים!

  3. פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)

  4. מאת תגיל:‏

    כותבת כאן תודה בשם השכנה שתפסה אותי בבוקר בסופר ואמרה שהילדים שלה כל כך אוהבים את המתכון הזה שהיא חייבת להכין אותו כל יום כל יום וכולם טורפים, השכנה עושה את המתכון בגרסת הילדים במקום אגוזי מלך רק אגוזי פקאן מסוכרים……………

  5. פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)

  6. מאת נועה:‏

    הבצק יצא מאוד פירורי, לא נדבק. למה? ככה זה יוצא?

    • מאת tamari:‏

      הי נועה, הבצק מרגיש די פירורי, בעיקר בגלל החתיכות הגדולות של השוקולד והאגוזים, אבל כשלוקחים ממנו חתיכות ומתחילים לגלגל בוא נדבק. אם זה לא עובד, תמיד אפשר להרטיב קצת את הידיים לפני הגלגול (כמו שעושים עם קציצות).

  7. מאת magi:‏

    יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן קנולה?….

    • מאת tamari:‏

      היי מגי.

      יכול להיות שכן, אבל אף פעם לא ניסיתי. זה מטעמי כשרות? כי אם כן, יהיה לך קל יותר להמיר את החמאה במרגרינה.

      • מאת נחמה:‏

        מתכון מעולה !

        החלפתי בחצי כוס שמן והשתמשתי בשלושת רבעי כוס קמח מלא והעוגיות פשוט נחטפו, הבצק באמת יוצא מעט פירורי אבל כמו שאמרת עם הרטבת הידיים בין לבין יוצאות עוגיות משורטטות !!!!

      • מאת משה:‏

        מחליפים חמאה בשמן כי זה יותר בריא.
        אין מה לדבר על מרגרינה זה ממש רעל תמיד עדיף חמאה.
        חוץ מזה, העוגיות מעולות.

  8. מאת אושרי:‏

    פשוט הצלחה גדולה! החלפתי את המריר בשוקולד צ׳יפס חלבי העוגיות התנפחו במעט אבל שקעו אחריי הקירור, קראנצ׳יות וכמו שצפית נחטפו!

  9. מאת קרן:‏

    הכנתי עכשיו, יצאו 19 עוגיות ממש טעימות!!
    (הייתי צריכה להקטין את הגודל ולהקפיד על זמן הגג של 15 דק')

    יש שיטה מהירה לחיתוך השוקולד והאגוזים?

    תודה :)

    • מאת Tammy Shivek:‏

      היי קרן,

      אם את משתמש בשוקולד בקוביות את יכולה לשבור אותן קודם, ואז להכניס את השוקולד והאגוזים לשקית, לעטוף היטב במגבת ולהרביץ להם קצת עם מערוך. מניחה שזה טוב לאגרסיות ולקיצור זמני הקיצוץ. אם את משתמשת במטבעות שוקולד אין צורך לשבור קודם. כדאי רק לעצור מדי פעם ולבדוק שלא מעכת אותם יותר מדי :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>