פשטידת כרובית

כדי שפשטידת הכרובית תהיה מושלמת, חייבים להשתמש בכרובית מושלמת

פשטידת כרובית נשמעת כמו אחד הדברים הכי פחות סקסיים שיש לעולם הקולינרי להציע. פשטידת כרובית נשמעת כמו משהו שהדודה הפחות בשלנית שלכם הכינה לארוחת שבועות משמימה; כמו משהו שלועסים בחוסר חשק במסיבת רווקות שהתארכה מעבר לגבולות הטעם הטוב. פשטידת כרובית נשמעת כמו משהו נטול מעוף בעליל, כמו עמידה בתור בדואר או המתנה למענה אנושי בטלפון. שעמום אטומי.

גבינות קשות מוסיפות המון טעם לפשטידה
או כך לפחות אני הרגשתי. מסתבר שיש מי שחושבים אחרת לגמרי. אמא של רועי למשל, AKA עפרה. ערב אחד היא החליטה שחשקה נפשה בפשטידה מהסוג הזה בדיוק. באיחור אלגנטי של כמה ימים רועי ואני פרגנו לה את מבוקשה. מאז לא תשמעו אותי משווה את יצירת הפאר הזו לעמידה בתור בדואר. אישה חדשה עומדת בפניכם. אישה שלא חוששת להודות, בפה מלא (פשטידה), שבואנ'ה – פשטידת כרובית זה ממש, אבל ממש, טעים.
פשטידת הכרובית המוכנה
כדי לכבוש את הפסגה הקולינרית הזו במטבח הפרטי שלכם, תזקקו ל:
חומרים:
כרובית בינונית אחת מפורקת לפרחים
כוס ורבע של חלב
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
גביע שמנת חמוצה
*50 גרם גבינת גרוייר או גבינה כחולה (ראו הערה בתחתית הפוסט)
2 ביצים
כוס קמח
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום מעוכות
חמאה/ שמן לטיגון
קורט כמון
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
מוצרלה, או גבינת עמק מגוררת להקרמה
או במקום חצי כוס של פירורי לחם מעורבבים עם 50 גרם נוספים של פרמז'ן
הכמויות המצויינות במתכון, מילאו באהבה תבנית בקוטר המוזר של 25 ס"מ. אני מניחה שגם תבנית סטנדרטית של 26 תצלח למשימה.
מכינים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים ומומלחים, במשך כ-4 דקות. מוציאים את הפרחים מהסיר ומניחים אותם להתקרר.
3. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום.
4. תוך כדי ערבוב מתבלים באגוז המוסקט והכמון. מוסיפים מלח ופלפל.
5. מצרפים למחבת את פרחי הכרובית ומערבבים בעדינות (עדיף בכף עץ), עד שהם עטופים בבצל ובתבלינים. מורידים מהאש.
6. בקערה נפרדת מערבבים לתערובת אחידה קמח, ביצים, חלב, גבינות (מלבד הגבינה להקרמה), שמנת מלח ופלפל.
7. מוסיפים לקערה את הכרובית ושוב מערבבים היטב.
8. משמנים קלות את התבנית ויוצקים פנימה את התערובת. אם אתם מצ'פרים את הפשטידה בפירורי לחם זה הזמן לפזר אותם – ואז הופ לתנור. תנו לפשטידה לנוח שם בסביבות ה-40 דקות, עד שהיא מתמצקת.
9. במקרה שהחלטתם לוותר על הפירורים ולהקרים את הפשטידה, זה הזמן. מוציאים את הפשטידה, מפזרים את הגבינה ומחזירים את התבנית לעוד כמה דקות בתנור, עד שהגבינה משחימה יפה.
10. מוציאים את הפשטידה, נותנים לה כמה דקות להתקרר ואז – לשולחן.
קשה להתאפק ולא לחסל את הפשטידה הזו, עד הפירור האחרון
קטנות לפני פיזור:
* בפעם הראשונה שהכנו את הפשטידה השתמשנו בגבינה כחולה. הפשטידה יצאה מצויינת, אבל בחימום חוזר הורגשה קצת מרירות. בפעם השנייה שהכנו אותה השתמשנו בגבינת גרוייר שוייצרית. גם אז התוצאות היו טובות, אבל קצת פחות ארומטיות. אז עניין הגבינה המסריחה הוא לשיקולכם.
חוץ מזה, בפשטידות כמו בפשטידות, הכמויות לא חייבות להיות על הגרם. אין שמנת חמוצה בבית? תחליפו בגבינה לבנה או בקוטג'. אין גבינה מסריחה? כנראה שיצא טעים גם בלי. הכח העיקרי של פשטידת הכרובית הוא בקרמיות שלה ומגוון האפשרויות אין סופי, אז אל תחששו להתפרע.
מתחשק לכם משהו בשרי יותר לארוחת ערב? נסו מתכון לעוף בתנור ולידו מיונז ביתי. מעדיפים מתוק? נסו עוגת גבינה פירורים.
הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, מלוח. קישור קבוע.

6 תגובות על פשטידת כרובית

  1. מאת Liz:‏

    This looks absolutely delicious. Normally I would say I'll have to wait and grow some more cauliflower but perhaps I could buy some and make this. Your blog is lovely, I'm impatiently waiting for google to translate all the pages so I can read some more..

    • מאת tamari:‏

      Hi Liz, its so nice to hear from you! Ill be more than happy to help with the translation, or answer any questions you may have :)

      Ho, and i totally admire you for growing your own food… i wish i could do the same

      Have a great day!

      Tammy

  2. מאת ציפי:‏

    תודה על ההפניה לאתרך.
    אני מאוד אוהבת כרובית. הפשטידה נראית פריכה וטעימה.
    גם האבחנה לעבוד עם כפות עץ מושכלת. כפות מתכת חותכות בכל דבר והכל יוצא מקובצ'ץ.
    יותר ויותר אני משתמשת בכפות עץ.
    המתכון ינוסה ותבוא תגובה.

  3. מאת אחת:‏

    הפשטידה הזו נכנסה לפנתיאון המתכונים האהובים של משפחתנו! באמת קשה להאמין שאפשר להפיק כאלה מטעמים מכרובית. תודה רבה רבה!

  4. פינגבאק: Internet Mom אמא אינטרנט: מתה על כרובית

  5. מאת תאיר:‏

    שלום, נראה מעולה!! האם אפשר להקפיא ולחמם כעבור מס' ימים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>