סמיפרדו עם שקדים מקורמלים

משולחן העבודה למטבח, מהמטבח לשולחן העבודה. זורקת חצי רעיון על הדף, ומוחקת. קמה להכין קפה, ומתיישבת שוב מול המחשב. מה שאמור להיות תהליך קל וברור מסתבך, המבט מתערפל ו-מתי לעזאזל שוב עברתי לבזבז זמן בפייסבוק? בחזרה למטבח. אפשר לחשוב על הכל תוך כדי הכנות לארוחת ערב.

המ, בדיעבד מסתבר שהכל לא כולל התמקדות במשימה היחידה שעליה אני אמורה לחשוב. שוב מול המחשב. נשימה ארוכה. הפעם זה קורה – אני צוללת לתוך העבודה, ולא קמה עד שסיימתי. או לפחות שעה. חמש דקות אחר כך, תוך כדי העמסת מכונת כביסה אני תוהה מתי בדיוק צמחו לי קוצים בתחת.

אין מי שמעוררים את קנאתי יותר מאנשים חדורי מטרה, שמסוגלים להתיישב על פרוייקט, ולא מרפים עד שכל אחת מהמשימות בלו"ז שלהם לאותו יום נמחקה. מצד שני, אולי זה סתם אומר שהם לא קשורים למשימות שלהם. אלוהים והדפדפת הצהובה עדיי, שהמטלות שלי עוברות איתי מיום ליום.

לאט לאט אנחנו בונות מערכת יחסים יציבה וממושכת, שמבוססת על לא מעט הדחקה, וכולם מרוצים. עד שמגיע הזמן שבו אין ברירה, וחייבים להתמודד איתן, ואז, איך נאמר את זה, מורגשת פאניקה קלה בבית. הסמיפרדו, שלכבודו נתכנסנו כאן היום, מתאים בדיוק לזמנים מרובי משימות שכאלה, שבהם אתם חייבים להכניס ללו"ז גם איזה קינוח לאורחים שיגיעו.

המילה "סמיפרדו" מגיעה מאיטלקית, ופירושה הוא "חצי קפוא". מדובר בקינוח שהוא איפשהו בסקאלה בין מוס לגלידה. קר מאוד, מתוק, טעים והאמת שדי מרשים גם, בעיקר בהתחשב בקלות ההכנה שובת הלב שלו. הסמיפרדו צריך לילה במקפיא כדי להתייצב, ואז הוא יכול להישמר עד שבועיים, ומאחר והוא מרוכז מאוד בטעמיו, אני מעדיפה להגיש אותו במנות קטנות. את המתכון לקחתי מהספר המצויין, והאהוב עלי מאוד, "בישול ים תיכוני" של השף אבנר לסקין, ו-למטבח.

סמיפרדו עם שקדים מקורמלים

להכנת השקדים המסוכרים צריך:

חצי כוס סוכר

150 גרם שקדים מולבנים חצויים או פרוסים לפרוסות

1 כף שמן

להכנת הסמיפרדו צריך:

2 חלבונים

2 חלמונים

180 גרם אבקת סוכר

2 מיכלים של שמנת מתוקה

מכינים את השקדים המסוכרים:

1.מבשלים את הסוכר במחבת כבדה, על להבה בינונית, עד שהוא הופך לקרמל בצבע זהוב. מפזרים את השקדים על המחבת בשכבה אחידה, מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהשקדים מקבלים גוון חום-זהוב (נזהרים שלא לשרוף את הקרמל). מורידים מהאש.

2. מורחים צלחת פורצלן של מנה עיקרית בשמן, מעבירים את השקדים לצלחת ומניחים בצד ל-30 דקות. מעבירים את השקדים למעבד מזון, ובעזרת להב המתכת מרסקים אותם לפירורים גסים ושומרים בצד. (אפשר גם להכניס את השקדים לשקית ניילון, לעטוף במגבת ולרסק עם מערוך).

מכינים את הסמיפרדו:

1. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה. כשהחלבונים הופכים לקצף מבריק, מוסיפים לקערה בהדרגה חצי מאבקת הסוכר, עד שכולה נספגת בחלבונים, ונוצר קצף יציב.

2. מעבירים את הקצף לקערה גדולה נקייה, ומכניסים לקערת המיקסר את החלמונים ושארית אבקת הסוכר. מקציפים לקצף סמיך וקרמי בגוון צהוב.

3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לקערת החלבונים, ובקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב. מעבירים לקערת הביצים. מוסיפים את פירורי השקדים, ובעזרת מרית מקפלים לתערובת אחידה.

4. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס"מ (עדיף מסיליקון) או לתבניות אישיות. אם משתמשים בתבנית רגילה, יש לשים בתוכה ניילון נצמד ולהשאיר שוליים בחוץ, כדי להקל את הוצאת המנה. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות, ועד שבועיים לכל היותר.

5. לפני ההגשה הופכים בזהירות את התבנית על צלחת הגשה, משחררים את הסמיפרדו מהתבנית, ופורסים לפרוסות עבות. לחילופין, קורצים מהתבנית כדורים עם כף גלידה, ומגישים בכוסות אישיות.

נ.ב – תוהים איך להיפטר מהקרמל שדבק במחבת? אחרי שהמחבת התקררה לגמרי, ממלאים אותה במים, ומרתיחים. כשהקרמל חוזר למצב נוזלי מכבים את האש, נותנים למים להתקרר – ושופכים.

פורסם בקטגוריה כללי, מתוק, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

8 תגובות על סמיפרדו עם שקדים מקורמלים

  1. מאת חיה‏:

    אהבתי הכל, כולל את הסמיפרדו, נהדר לימים הקרבים
    תודה
    חיה

  2. מאת גלי‏:

    אהבתי!
    אבל השאלה היא מה את עושה עם הביצים הנאות והילדים?
    יש לך רעיון במה להחליף את זה?

    • מאת tamari‏:

      הי גלי.

      לא נראה לי שאפשר להכין סמיפרדו בלי ביצים. אבל אם בכל זאת מתחשק לך להכין משהו גלידתי בבית, לינק לכתבה ישנה של אריאנה מלמד עם מתכונים מעולים ופשוטים להכנה של סורבה, שלא מכילים ביצים.

  3. מאת ניצה‏:

    שלום תמי
    הייתי רוצה לקבל ממך עדכונים למייל כל פעם שאת מפרסמת משהו.לא הצלחתי ליצור קשר במקום המיועד לכך.תודה ניצה

  4. מאת כרמית‏:

    אני חייבת להכין את זה עכשיונישמע סוף הדרך

  5. מאת יורם‏:

    הסמיפרדו יצא טעים מאוד .רציתי לדעת איך מגישים אותו.קפוא או מופשר. תודה יורם

    • מאת tamari‏:

      היי יורם,

      מאחר והוא מפשיר די מהר, אני נוטה להגיש אותו כשהוא כמעט קפוא.

      בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים