פשטידת פסטה

נחמה מגיעה בכל מיני צורות. לפעמים היא מקופלת בשקית מרשרשת של זארה. לפעמים היא סרוחה על הספה באחר צהריים ארוך ומענג של בהייה בטלוויזיה. לפעמים היא מחייכת יחד עם רועי כשהוא חוזר הביתה. לפעמים היא קופצת עלי בדלת, עם שלוש אחיינות מתוקות שצועקות "דודוש!", ושואלות אם הבאתי מסטיק.

לא פעם נחמה מתחבאת בתנור, בתבנית פיירקס ישנה עם פרחים כחולים, שירשתי מאמא שלי. כשהתבנית ריקה החיים פחות יפים. כשהתבנית מלאה במשהו טעים ופחמימתי – נגיד בפשטידת פסטה עסיסית – היום נראה בהיר יותר, הבית נראה נקי יותר, הציפורים מצייצות והעניינים משתפרים באופן כללי. קצת כמו האפקט של הפיה הטובה בסרטים מצויירים – רק מינוס הדלעת שהופכת לכרכרה ועם כלים לשטוף בסוף.

אבל אל דאגה. מאחר ומדובר באוכל נחמה כהלכתו, הכנת פשטידת הפסטה דלעיל פשוטה, היא אינה דורשת מצרכים מיוחדים, פירוטכניקה או יכולות בישול יוצאות דופן – ובסוף גם אין יותר מדי כלים לשטוף. 15 דקות הכנה ועוד 30 דקות בתנור – ויש לכם פשטידה שתתפקד היטב כארוחת ערב כשלצידה סלט קליל, ולמחרת תשמחו לקחת לעבודה בקופסא לצהריים.

את המתכון לקחתי מהספר "פשטידות" של קובי בר. אחותי (זאת שאחראית על קיומן של שלוש האחייניות המתוקות מהפסקה הפותחת) ואני מכינות את פשטידת הפסטה הזו כבר שנים, ולגמרי מדובר בקלאסיקה משפחתית. יתרון נוסף שלה הוא, כמובן, היותה מתאימה בול לניצול שאריות הגבינה שבטוח ישארו לכם משבועות. במתכון לא כתוב באיזו גבינה צהובה להשתמש, ולדעתי כל סוג – מעמק עד גרוייר – יעשה עבודה טובה, אנחנו השתמשנו בצ'דר אנגלי. זהו – למטבח.

צריך:

1 כוס חלב (250 מ"ל)

מים לבישול הפסטה

250 גרם פסטה בכל צורה

5 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

3 עגבניות בינוניות חתוכות גס ומעט מעוכות

2 כפות רסק עגבניות

¼ כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

גביע קוטג'

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים טרופות

1 כפית אורגנו

מכינים:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מרתיחים את המים והחלב. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהאטריות מוכנות. מסננים את הפסטה.

3. מחממים 4 כפות שמן במחבת בינונית-גדולה. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.

4. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-7 דקות נוספות. בוחשים מעת לעת. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כ-2 כפות מים.

5. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת העגבניות ומערבבים. מוסיפים לקערה את הקוטג', כוס מהגבינה הצהובה המגוררות וביצים. בוחשים את הכל לתערובת אחידה.

6. משמנים את התבנית בכף שמן זית ומשטחים את הפסטה. זורים מלמעלה את יתרת הגבינה הצהובה, בוזקים את האורגנו ואופים כ-30 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת.

פורסם בקטגוריה אפייה, בישול, כללי, מלוח, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

26 תגובות על פשטידת פסטה

  1. מאת טל‏:

    לא הבנתי – מבשלים את הפסטה בסיר עם מים וחלב ביחד??
    איך זה עובד בדיוק? בחיים לא שמעתי על הפטנט

    • מאת tamari‏:

      הי טל. כן, מבשלים את הפסטה בסיר עם המים והחלב יחד. זה פטנט של קובי בר (נראה לי), וקצב החיסול של הפשטידה יעיד שזה עובד מצויין :).

  2. מאת טלי‏:

    פששש נראה כמו משהו שהילדה שלי תטרוף!
    אעדכן

  3. מאת נטלי‏:

    אחת הפשטידות היותר טעימות שיצא לי אי פעם להכין. מדהימה!

    נטלי

  4. מאת גלית‏:

    פשטידה מעולה.
    ישר נחטפה מהתבנית. אני ממליצה עליה בחום!

  5. מאת חן‏:

    ניתן להכין גם בלי הגבינה…?

  6. מאת ניר‏:

    באיזו טמפ' אופים את הפשטידה ?

  7. מאת דיתי‏:

    אני גרה באנגליה והקוטג׳ לא בדיוק טעים כמו בארץ יש אפשרות להשתמש בגבינה אחרת! תודה

  8. מאת מיכל‏:

    פשטידה קלה להכנה וטעימה מאוד
    בני משפחתי חיסלו אותה ברגע שיצאה מהתנור

  9. מאת ברכה‏:

    יכולה לומר בפה מלא פשטידה מהממת וטעימה. תודה רבה לך על המתכון.

  10. מאת ורוניקה‏:

    הכנתי ויצא מעולה!
    פשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא!

  11. מאת אפרת‏:

    וואי – נהיה לי חשק עצום לפשטידה כזאת!! תמונות יפהפיות

  12. מאת רינה‏:

    האם אפשרי להחליף את האוגנו כי אני לא אוהבת את הטעם שלו בתבלין אחר

  13. מאת פולינה‏:

    פשטידה מעולה: כמה פשוט ככה טעים!
    מעולה גם לקחת לעבודה למחרת. אפילו לא צריך לחמם במיקרו!

  14. מאת אסתר אמונה‏:

    הפשטידה בתנור… נראית ומריחה חלוווווםם!!!!! אין לי סבלנות כבר לטעום אותה. באמת סחטיין על המתכון!!!!

  15. מאת דרור‏:

    האמת, כבר הייתה לנו פסטה (עם פטריות, גמבה ובזיליקום, אבל בלי בצל)… חיפשתי מתכון קל שינצל את המשאבים ומצאתי כאן.
    הוספתי גביע קוטג', מילאתי את הגביע הריק בפירורי גבנ"צ ורוקנתי לקערה, הוספתי 2 ביצים טרופות וכמה עלי בזיליקום קצוצים וערבבתי הכול.
    חיממתי תנור, שפכתי מעט שמן זית לפיירקס והכנסתי לתנור (פטנט נגד הדבקת התחתית). הוצאתי את התבנית ושפכתי את תוכן הקערה, יצא בול, פיזרתי עוד גבנ"צ ועכשיו מחכה. אגב, אני חושב שפשטידות קרות טעימות יותר, אבל בטח אטעם עוד לפני שתתקרר
    תודה!

  16. מאת ליטל‏:

    היי, האם ניתן להקפיא את הפשטידה?

    תודה,
    ליטל

  17. מאת מעין‏:

    נראה טעים אבל האם נראה לך שניתן להכין גם ללא הביצים? שונאת ריח של ביצים בתוך פשטידות….

    • מאת Tammy Shivek‏:

      היי מעיין.

      אף פעם לא שמתי לב לריח של ביצים שעולה מהפשטידה. למרות שאני מאוד אוהבת ביצים, ריח לוואי שלהן במאפים דוחה אותי מאוד, ואני מאמינה שהייתי מבחינה בו. בכל מקרה, התפקיד של הביצים הוא להחזיק את כל העסק יחד, כך שסביר להניח שבלעדיהן הפשטידה תתפרק… עם זאת, היא עדיין תהיה טעימה…

  18. מאת נועה‏:

    יצא מעולה! נחטף מהתבנית 🙂
    http://www.siz.co.il/my.php?i=ejzyy3lgxmtm.jpg

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים