עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד, טעימה ומנחמתביום שישי החלטתי על דיאטה. זו הייתה החלטה נחושה, ואי אפשר היה להזיז אותי ממנה בסנטימטר. "מעכשיו רק סלט קטן בצהריים וסלט יותר קטן בערב" הודעתי לי, בעודי בוהה בעצב בבגד הים שרכשתי בזמנים רזים יותר. ביום שבת אפיתי את העוגה שלכבודה נתכנסנו כאן היום. אף פעם לא הייתי חזקה במיוחד בהחלטות נחושות.


בצק השמרים בדרך להתפחהכי בעצם, כשעוצרים לחשוב על זה, החלטות נחושות זה פיצ'ר שמתאים לנודניקים עם עקרונות בלתי מתפשרים. וכפי שכל פוליטקאי מתחיל יסביר לכם, התכונה הכי חשובה לאריכות ימים בעולם מסובך כשלנו, היא גמישות מחשבתית. וכך, דיאטת כסאח מדומיינת של מלפפונים וחסה הפכה למציאות של עוגת שמרים רכה במילוי שוקולד עשיר.

בתמונה: מלית שוקולדמדובר בחילופין לא רעים בכלל, אם אתם שואלים אותי. פחות מוצלחים מהזווית של בגד הים אמנם, אבל מעולים מבחינה מורלית. וחוץ מזה, אני מתה על עוגות שמרים – ודיאטות אף אחד לא אוהב. דיאטות לא ממלאות את הבית בריח משגע של שוקולד חם, אי אפשר ללוש דיאטות או להיות מבסוטים כשהן תופחות כמו שצריך, ואלא אם כן אתם מזוכיסטים, דיאטה לא תעלה לכם חיוך מטופש על הפנים.

כפי שאפשר לראות בתמונה, לא חיכינו שהשוקולד יתקרר לפני שמרחנו אותו, מה שהקשה על החיתוך והעיצוב

אז עיזבו אתכם משטויות מרזות – החיים קשים קשים גם ככה – ובואו נתעטף בפחמימות. את המתכון לקחנו מהספר המצויין "ששת מאפים" של "על השולחן". מדובר בחבר ותיק על מדף ספרי הבישול שלנו, שלא מכזיב לעולם. הכמויות שמצויינות בספר מספיקות ל-4 רולדות בתבנית אינגליש קייק. אנחנו הקטנו את הכמויות בחצי, כדי לא לגמור את הקיטשן אייד, שמתקשה בלישת כמויות גדולות של בצק. אתם מוזמנים להחליף את מלית השוקולד בכל מלית אחרת שאהובה עליכם, מכזאת על בסיס קקאו ועד מלית פטיסייר. בתאבון.

עוגת שמרים שוקולד - כל מה שבחורה צריכה בעצם

עוגת שמרים שוקולד

לשתי תבניות אינגליש קייק צריך:

לבצק:

חצי קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)

25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים

100 גרם חמאה

150 מ"ל חלב קר

75 גרם סוכר

2 ביצים

חצי כפית מחוקה של מלח

למלית:

300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

150 גרם חמאה

לזיגוג: חלמון טרוף עם כף חלב

מכינים:

1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערת המיקסר, ומערבבים לתוכו שמרים.

2. ממיסים חמאה במיקרוגל, ומערבבים אותה עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת.

3. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, סוכר וביצים, ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה, עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק מבריק ואחיד.

4. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר במשך לילה, או שעה בטמפרטורת החדר – עד שהבצק מכפיל את נפחו. בזמן שהבצק תופח, משמנים ומקמחים 2 תבניות אינגליש קייק.

5. לקראת סוף התפיחה של הבצק מכינים את המלית: ממיסים את השוקולד עם החמאה, מצננים עד שהתערובת נוחה למריחה.

6. מעצבים ומתפיחים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, ובגודל של 45 על 35 ס"מ פחות או יותר.

7. מורחים את המלית, ומשאירים שוליים ריקים ברוחב 2 ס"מ בקצה, כדי שיהיה נוח לסיים את הגלגול והמלית לא תגלוש החוצה. מגלגלים לרולדה הדוקה. לקבלת עוגת שושנים חותכים את הרולדה לחתיכות של בערך 5 ס"מ רוחב, ומניחים בתבנית כשפני הפרוסות כלפי מעלה (כמו בתמונה לעיל).

8. מתפיחים את העוגות, עד להכפלת הנפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים. (אנחנו מניחים את התבניות בשקיות זבל גדולות, נקיות, עם קערה קטנה של מים חמימים, מנפחים את השקיות וקושרים אותן).

9. מחממים תנור ל-180 מעלות.

10. מברישים את הבצק בעדינות בתערובת החלמון והחלב. אופים 25 עד 30 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, כללי, מתוק. קישור קבוע.

28 תגובות על עוגת שמרים שוקולד

  1. מאת יערה:‏

    נראה מדהים. מה הסיכוי שאת מפרסמת חלופה שהיא פרווה או עוזרת לי בהמרות הגיוניות? תודה :)

  2. מאת romi:‏

    וואוו….נראה מעורר תיאבון, נראה לי שאני אתגבר על פחדי האפייה שלי ואנסה בסוף השבוע…

  3. מאת מזל בסה:‏

    היי ראשית כל נעים מאוד במקרה נכנסתי לאתר פה הוא חדש לי והמתכונים פה נראים מדהימים ,העוגה פה נראית מדהימה הייתי רוצה אם אפשר להמיר פה וגם במתכונים אחרים שנכנסתי אליהם את המידות כמו החלב והסוכר לכוסות וכפיות הייתי רוצה לנסות את המתכון …. תודה

  4. מאת מזל בסה:‏

    היי ראשית כל נעים מאוד מזל האתר הוא חדש לי והמתכונים נראים מצויינים הייתי שמחה אם אפשר להמיר פה ובשאר המתכונים את המידות לכוסות וכפיות כמו בחלב בסוכר כי הייתי רוצה לנסות תודה מראש

  5. מאת BEE:‏

    שלום תמי,
    האם ניתן להוסיף אלכוהול למילוי או שהוא יתאדה לחלוטין באפייה?…
    האם בכלל אפשר "לחזק" עוגות שמרים או שזה תופס רק בעוגות תערובת?

  6. מאת lis:‏

    הי תמי,
    2 שאלות:
    1/ האם במקום 2 תבניות אינגליש אפשר לאפות את כל הכמות בתבנית אחת עגולה, כמו שושנים? אם כן, באיזה גודל להשתמש?
    2/ האם אפשר להכניס אלכוהול לתערובת השוקולד/ לבצק?
    תודה

  7. מאת גמישה לחלוטין:‏

    TAMARI היקרה.
    עד כה מעולם לא עצרתי ליותר מ20 שניות בבלוגים דומים בכדי לקרוא יותר ממתכון.
    חוץ מהמתכון שינוסה מחר לשבת, והתמונות… הכתיבה – אלליי – כאילו כתבתי את הפוסט הזה בעצמי.
    הכי מתחברת שיש ( ואכן אכלתי סלט קטן עוד יותר – ואיזו הפתעה, הוא ממש לא עושה אותי שמחה יותר )

    LONG LIVE CARBS !

    תודה את פשוט מקסימה.

  8. מאת דנה:‏

    אני בדרך כלל לא מגיבה בבלוגים אבל הפעם הייתי חייבת,
    זה פשוט הבצק שמרים הכי נוח שאיי פעם הכנתי! רך וכיפי לעבוד איתו! ללא ספק אני נשארת איתו..
    שיניתי את המלית לקינמון סוכר חום ופקאן (החבר לא אוהב שוקולד) , יצא ממש טעים!
    אנסה פעם הבאה עם השוקולד..
    תודה תודה תודה :)

  9. מאת דני:‏

    יצא מווווווווושלם.

  10. מאת דניאל:‏

    החצי שעה הארוכה ביותר בחיי
    הריח מטריף את השכנים :)

  11. מאת יעל:‏

    חמודתי!!!
    אני אוהבת לאפות ומכינה הרבה עוגות שמרים.
    אבל,בצק שכזה אף פעם לא יצא לי .
    העוגה טעימה להפליא …
    יאלה תריצי עוד מתכונים.
    שבת שלום.
    ובלי יסורי מצפון

  12. מאת דנה:‏

    היי,
    אם אני משתמשת בקמח החדש עם השמרים כמה קמח אני צריכה לשים?
    תודה,
    דנה

  13. מאת Chencha:‏

    תודה רבה !!!

    העוגות בתנור…..,
    הפעם הראשונה תודות לך שהצלחתי להכין עוגת שמרים :-)

  14. מאת דנה:‏

    היי,
    האם ניתן להקפיא את הבצק?

  15. מאת ניקול:‏

    הייי המתכון נראה מדהים ולקח לי שנים עד שמצאתי מתכון שנראה כל כך טוב.. רציתי לשאול .. כתוב פעמיים חמאה.. מהי הכמות הנכונה של החמאה כי התבלבלתי:)

    • מאת tamari:‏

      היי ניקול, תודה רבה :) .

      לגבי החמאה – 100 גרם הולכים לבצק, ו-150 הולכים למלית.

      בהצלחה!

  16. מאת טל:‏

    עוגה מושלמתתת בצק מושלםםם… קצת הפחיד אותי במהלך ההכנה אבל לא איכזב… אגב יש לי עבר רע עם עוגות שמרים אבל עושה הרושם שהמתכון הזה הולך לככב אצלי הרבה במטבח! לגבי ההמרות של החומרים יש אצל קרין גורן באתר המרות לכל סוגי החומרים- שימושי ביותר!

  17. מאת יעלי:‏

    המתכון מעולה הוא ממש דומה לבצק שמרים שמופיע באתר של קרין גורן

  18. מאת יעל:‏

    היי

    שאלה של מתחילים: האם את השמרים הטריים מערבבים ישירות לתוך הקמח או שיש להמיס אותם קודם לכן מים פושרים? תודה רבה

  19. מאת עידן ג.:‏

    אפשר גם עוגת שמרים בדיאטה :) תנסי את זאת http://wp.me/p2YBfw-lO , היא בריאה בהרבה מעוגת שמרים רגילה והטעם מדהים בדיוק כמו עוגת שמרים רגילה! אפשר כמובן להחליף את הקינמון בקקאו….

  20. מאת דבגולדברג:‏

    במקום להשתמש בחמאה הייתי מעוניין לדעת מהי הכמות האקוויולנטית של שמן במקום חמאה ביודעי שזו אפשרות קיימת ולא לצרוך שומן רוויץ העוגה כשלעצמה אכן טובה תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>