עוגת גבינה פירורים

גם יפה וגם קלה: עוגת גבינה פירורים

מכירים את האנשים האלה שמסוגלים לסבך את הדברים הכי טריוויאלים? שנסיעה של 20 דקות באוטובוס הופכת אצלם למסע של שעה + צעדה נמרצת ברגל, כי הם נרדמו ופספסו את התחנה? שמדרדרים פעילות שלווה כמו אפיית עוגיות, לסאגה מטנפת מטבח, רק כי הם שכחו להוציא בזמן את נייר האפייה מהמגירה, ובשלב שבו הם ניזכרו בדבר הידיים שלהם כבר מרוחות בחמאה? שמעבר גבול פשוט בין פרו לבוליביה הופך אצלם לעניין של שלושה ימים, רק כי הם לא ביררו מראש כמה ימים הם קיבלו בויזה? שהולכים בניו יורק 50 בלוקים למוזיאון המטרופוליטן (כן, ברגל) רק כדי לגלות שבימי שני הוא סגור?

מפוררים את הבצק עם הידיים לפירורים במרקם חולי

אז נעים מאוד, קוראים לי תמי ואני אמה. כמה אמה? ובכן, לו היה מועדון למפוזרים, נראה לי שהייתי מועמדת טובה לנשיאות. זאת אומרת, אם הייתי יודעת איך מגיעים למועדון. כן, גם בניווט אני לא חזקה במיוחד. מתוך מודעות לחולשה הזו, במטבח אני משתדלת להיות אקסטרה מרוכזת. לא שזה תמיד עובד, ולראייה – לחג הכנתי עוגת גבינה עם פירורים, ואת הנגלה הראשונה של הפירורים אפיתי עם כף פלסטיק. בשנייה כבר התעשתתי והכל תקתק כמו שעון.

שווה להשקיע בתמצית וניל אמיתית

ההקדמה הארוכה דלעיל, נועדה להסביר את החיבה המולדת שלי למתכונים שממש קשה לדפוק אותם – כפות פלסטיק סוררות או לא. ועוגת הגבינה עם הפירורים שלפניכם, מתברגת גבוה ברשימה הטובה. המראה הלבן חגיגי שלה משדרג כל שולחן שהיא עולה עליו. הבצק פשוט להכנה ואם אין לכם כח אפילו לא צריך ממש לטרוח לרדד, אפשר פשוט לשטח אותו בתבנית. והמלית, הו המלית. מערבבים קצת, מקציפים קצת, מקפלים קצת – ובום, היא מוכנה.

רגע לפני המריחה הגדולה - תערובת הגבינה והקצפת

המתכון שלפניכם מורכב משניים שונים. המרשם לבצק הוא מסוג המרשמים שאין לכם מושג מאיפה הם הגיעו אליכם, אבל הם עובדים יופי. המתכון למלית נלקח מ"האוצר של על השולחן" אחד מספרי הבישול החביבים עלי בכל הזמנים. והוא נותר חביב עלי למרות שאם עוקבים אחרי המתכון לבצק שמובא בספר, מקבלים מרק חמאה. אבל בתור בחורה שכמעט קישטה עוגה עם קורנפלור, במקום עם אבקת סוכר (סיפור ארוך), מי כמוני יודעת שקורה. את העוגה רצוי להכין פלוס מינוס 24 שעות לפני ההגשה, כדי שתוכל להתייצב בניחותא במקרר. וזהו בעצם, אפשר לגשת למטבח.

מפזרים את הפירורים על העוגה בשכבה אחידה

עוגת גבינה פירורים

צריך:

תבנית פיירקס מלבנית של 36 ס"מ על 26 ס"מ

לבסיס ולפירורים:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

260 גרם (2 ורבע כוסות) קמח תופח מנופה

קליפה מגוררת מלימון אחד

2 חלמונים

למלית גבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

60 גרם (3/4 שקית) של אינסטנט פודינג וניל

1 גביע שמנת חמוצה

1.5 מיכלים (375 מ"ל) של שמנת מתוקה

מכינים:

1. בעזרת וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הקמח וקליפת הלימון. כשהם נבלעים בבצק מוסיפים את החלמונים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. משטחים 2/3 מהבצק בתחתית התבנית, דוקרים אותו קלות במזלג ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהוא מזהיב.

4. משטחים את יתרת הבצק על נייר אפיה בשכבה דקה של 3 מ"מ, מניחים בתבנית אחרת, ואופים עד להזהבה (כ-10 דקות). מצננים את הקלתית ואת הפירורים.

5. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים למלית – מלבד השמנת המתוקה.

6. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה, יוצקים על הבסיס האפוי, ומיישרים.

7. בעזרת הידיים, מפוררים את שכבת הפירורים, ומפזרים באופן אחיד על כל המלית. מכניסים את העוגה למקרר (מכוסה בניילון נצמד), למינימום 8 שעות – וזהו, עוגת הגבינה פירורים שלכם מוכנה. מגישים קר.

עוגת גבינה פירורים - רגע לפני החיסול

עוגת גבינה קרה זה נחמד אבל מתחשק לכם משהו חם? נסו מרק חומוס וכרישה או עוף בתנור. רוצים להמשיך לאפות? נסו עוגיות חמאה במילוי ריבה.

הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, כללי, מתוק. קישור קבוע.

13 תגובות על עוגת גבינה פירורים

  1. מאת טל:‏

    יאמי זה נראה מעולה.
    ממ בא לי עוגת גבינה.

    ממ נראה לי שאני אכין.

    ממ.

  2. מאת רוי:‏

    נראה טעעיםם להפליא!!!

  3. מאת צבי ארום:‏

    לקרא את הבלוג שלך מהנה כמעט כמו לאכול את העוגה.
    אני מאלה שזכו לאכול מהגרסא המשופרת, זו בלי כף הפלסטיק :-)

  4. מאת מירה אנקורי:‏

    אני אופה את הבצק בפעם אחת בתבנית , בהתחלה אפיתי בשתי תבניות (בלגן) כדי לקבל את הפירורים על מנת לחסוך עבודה ולכלוך עדיף לאפות את כל הבצק בתבנית ואח"כ לגרד את הבצק לפירורים ולשים מעל העוגה מהיר וטוב.

  5. פינגבאק: פשטידת כרובית | עד הפירור האחרון

  6. יצאה מעולה, תודה על הטיפ!!

  7. מאת רחל:‏

    הצלחה מסחררת! יש באמתחתי מס' מתכונים לעוגה זו. וזה המתכון עלה על כולם. מאז שבועות אני נהנת לפנק את משפחתי בעוגה , הם לא מוותרים לי ואין להתחמק. מי אשם?????????. והכי חשוב זה המחמאות שאני קוצרת לאין שיעור…. אז תודה ששיתפת…. במילה אחת- אחלה!

  8. מאת לירון:‏

    מדהים!!! אני לא נוהגת לאפות עוגות בד"כ, תמיד נראה לי מסובך…. והעוגה פשוט יצאה משגעת!!
    קיבלתי מלא מלא מחמאות וכמובן דרישות להכין שוב ושוב…
    תודה רבה על מתכון מושלם!!

  9. מאת גילי:‏

    תשמעי הקדמה מבדרת להפליא נתת לי אנרגיות להתחיל במלאכה

  10. מאת ben:‏

    שמתי גלטין במקום האינסטנט פודינג ויצא מעולה
    תודה

  11. מאת ורה:‏

    שלום
    האם אפשרי גם להוסיף לתערובת הגבינה ג'לטין
    כי אתמול הכנתי וגבינה לא ממש יצאה יציבה :/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>