ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

פרמז'ן, עגבניות טריות ובזיליקום - איטליה בתל אביבהיום האחרון שלנו בדירה שעכשיו היא הישנה, התחיל ככל הימים. התעוררות חפוזה וריצה לעבודה בבוקר, קפיצה לסופר להצטיידות אחר הצהריים, וקיצוץ, טיגון ובישול בערב. מוזיקה נעימה התנגנה ברקע, ותוך כדי שכדורי הבשר התבשלו בנחת ברוטב העגבניות, והמים לספגטי התחילו לרתוח, התקשרתי לרועי, לבדוק איפה הוא. רציתי לחשב את היחס המדוייק בין זמן הסינון של הפסטה לדפיקה שלו בדלת. "שמעת חדשות?" הוא שאל, "מחזירים את גלעד שליט".

קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה דק דק בסכין כבדה"תפסיק לזיין לי את השכל", עניתי בעדינות אופיינית, "איפה אתה? אני רוצה לתבל את הסלט". כשהבנתי שהוא לא צוחק הדלקתי את הטלוויזיה, ובבת אחת התיישב לי בגרון גוש חונק של התרגשות. יש משהו די מגניב בזה ששמעתי את אחת הבשורות הכי משמחות של הזמן האחרון מהבחור האהוב עלי בעולם. וגם די מפתיע. אחרי כמה שנים של עבודה במערכות חדשות, הייתי בטוחה שברגע האמת אהיה במשמרת. שאין מצב שאירוע כל כך גדול יחמוק מתחת לראדר, ויתרחש דווקא כשהמוח שלי מלא בעגבניות ובזיליקום.

התערובת לכדורי הבשר רגע לפני הלישהעד עכשיו המחשבה על אותם רגעים מעלה בי דמעות של שמחה – לא זוכרת מתי קודם בכיתי מאושר כשראיתי חדשות. הקו שבין האישי ללאומי התמוסס בשניות. שלא לדבר על הפאסון הקשוח שאני מנסה לתחזק. בטלוויזיה הודיעו שהממשלה החליטה לחתום על העסקה, ואני עירבבתי עלים לסלט ודמעתי כמו ילדה. וכך יצא שבערב האחרון שלנו בדירה הישנה, ישבנו מול הטלוויזיה עם קערות של ספגטי ברוטב עגבניות וכדורי בשר, וראינו את היסטוריה בלייב. נחמד שמדי פעם יש סוף טוב גם בחיים האמיתיים.

למרות שהן מצטלמות נהדר, אני מעדיפה את הרוטב עם עגבניות משומרות ולא טריות

מפה לשם הזמן טס. מאז אותו ערב לא רחוק הספקנו לעבור דירה, לבקר ארבע פעמים באיקאה (שני ביקורי סרק, שניים פוריים) ופעמיים בהום סנטר, לגור בינות לארגזים ושקיות, לתלות וילון באמבטיה וארונות במטבח, לסדר את הדירה, לבחור תמונות, לארח ארוחת חג מאולתרת ולהתיישב בבית החדש. ובינתיים, במצפה הילה, משפחה שהיא מופת לכח רצון, קיבלה את הילד שלה בחזרה מהמתים. אז נראה לי שאפשר לסכם ולומר שבסך הכל, מדובר בשבועיים לא רעים בכלל.

כדורי הבשר מתבשלים ברוטב. עוד מעט תהיה כאן ארוחה

אם תסלחו לי על המעבר החד מספירות עליונות לצלחת, לקח לי כמה זמן ולא מעט ניסיונות כדי לגבש את הגרסה לרוטב שמונחת כאן בפניכם. לפעמים המתכונים הכי פשוטים דורשים הכי הרבה מחשבה. הקציצות הן טוויסט על משהו שהכנו פעם מתוך מתכון של ג'יימי אוליבר ומשם הכמויות הנכבדות של הפרמז'ן ועשבי התיבול בבשר; הרוטב מבוסס על מרשם של דניאל זך מתוך הספר המעולה שלו "כרמלה בנחלה" בהוצאת מודן. אגב, זה המקום להמליץ על הספר, שנפלתי עליו בטעות ומאז כל מה שהכנתי מתוכו יצא בול.

כדור הבשר, בגרסה עם הבצל

וכמה קטנות לפני שמתחילים: כמו שאפשר לראות בתמונה למעלה, הקציצה הנ"ל מכילה  בצל קצוץ. כאמור, ניסיתי כמה וכמה ורסיות למתכון, חלקן כללו בצל וחלקן לא. אין לי תשובה גורפת לשאלה מה עדיף – ונראה לי שזה בעיקר עניין של טעם. המתכון כאן מובא בלי הבצל, אבל במקרה שבא לכם עליו, תוסיפו חצי בצל קצוץ דק לתערובת הבשר, ותמשיכו כרגיל. שלא כמו עם הבצל, על עשבי התיבול לא כדאי לוותר – הם מקפיצים את טעמם של כדורי הבשר. לגבי הרוטב: ניסיתי אותו פעם עם עגבניות טריות ופעם עם משומרות – והאמת שאני נוטה להעדיף את הוורסיה המשומרת. אם בא לכם, תמיד אפשר לערבב עגבניות טריות ועגבניות מקופסא, והשמחה תהיה רבה.

ספגטי עם כדורי בשר

לקציצות צריך:

500 גרם בשר בקר טחון

חופן עלי פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים דק

ביצה

1/2 כוס פירורי לחם

שן שום מגוררת

1/2 כוס פרמז'ן מגוררת

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

3 כפות שמן זית לטיגון

מחבת גדולה וכבדה שתכיל בנוחות את הקציצות והרוטב

לרוטב צריך:

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

חופן עלי בזיליקום קצוצים

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות גס או קופסא קטנה (400 ג') של עגבניות משומרות ומקולפות, קצוצות גס – עם הנוזלים

1 כף סוכר

מלח ופלפל טחון טרי

טבסקו מעושן (לא חייבים)

מכינים:

1. שמים את כל החומרים לקציצות בקערה, מוסיפים את שתי כפות שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל ולשים היטב, במשך 3 דקות, לתערובת אחידה. מניחים לתערובת לנוח 5 דקות.

2. בידיים לחות, יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג קטנים, ומניחים אותן בצלחת.

3. מדליקים את הלהבה הכי חזקה בכיריים, ומנמיכים את העוצמה לחצי. מניחים על האש מחבת גדולה וכבדה, ויוצקים את השמן פנימה. לאחר שהשמן התחמם קלות, מניחים בזהירות את הקציצות במחבת, במרווחים קטנים זו מזו. לכל קציצה נותנים לחיצה קטנה עם האצבע, שתהדק אותה מעט.

מטגנים את הקציצות רק עד שהבשר מאבד את צבעו הוורוד, ומתחיל להשחים. הופכים את הקציצות, ושוב מטגנים עד להשחמה קלה (לא צריך יותר מזה, כי הן ימשיכו להתבשל ברוטב העגבניות). מעבירים את הקציצות לצלחת.

4. באותה מחבת שבה השתמשנו קודם, מחממים את השמן*, ומאדים את השום והבזיליקום כמה שניות. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מערבבים בכף עץ ומוסיפים את העגבניות המשומרות הקצוצות עם הנוזלים, או את העגבניות הטריות (עם חצי כוס מים), 3 טיפות טבסקו מעושן ואת הסוכר. מתבלים במלח ופלפל.

*אם אתם מרגישים שנותר במחבת מספיק שמן מהטיגון של הקציצות, חממו רק 2 כפות שמן זית במקום 4.

5. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר, מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30 דקות עד שעה – תלוי עד כמה אתם אוהבים את הרוטב שלכם סמיך.

וזאת כל התורה כולה. כמות הרוטב כאן הולמת לדעתי טיפה פחות מחבילה שלמה של ספגטי, ותשאיר שני אנשים ממש נורא רעבים שבעים ושמחים. עם סלט ולחם נחמד ליד, מדובר בארוחה לארבעה סועדים. אל תשכחו לפנק בפרמז'ן מלמעלה. בתאבון.

ספגטי עם כדורי בשר ישמח לבב אנוש

ספגטי עם כדורי בשר זה מצויין אבל עכשיו מתחשק לכם משהו מתוק ליד התה? נסו עוגיות חמאה במילוי ריבה. נותרו לכם כדורי בשר ואתם מתים לסנדוויץ'? נסו לשדרג אותו עם מיונז ביתי או עם פסטו שמכינים בצ'יק.

פורסם בקטגוריה בישול, כללי, מלוח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

10 תגובות על ספגטי ברוטב עגבניות עם כדורי בשר

להגיב על צבי ארום לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים