עוף בתנור

עוף בתנור

השעה 6:55 ביום א', ועוד שבוע נפתח לצלילי המרימבה. זה לא אני בחרתי את הצלצול, זה האייפון. נשמע אולי אופטימי, אבל הסיכויים שתראו אותי מרעיפה חיוכים כשאני מגרדת את עצמי מהמיטה, שקולים לסיכויים שמישהו יתן לכם לעקוף אותו בתור בסופר או יאותת כשהוא יוצא לעקיפה.

השתמשו בעשבי תיבול טריים ובעוף אורגני - וההצלחה מובטחת

עבודה, סידורים, חדר כושר. קצת רועי, ויום ראשון מתפוגג כלא היה. יום שני, אותה שעת בוקר מעוררת חלחלה, שוב מרימבה, שוב מקלחת בוקר והמירוץ יוצא לדרך. ליום שישי אני מגיעה עייפה ומטושטשת, ועם חשק אחד ויחיד – לא לשמוע יותר מרימבה בחיים שלי.

העוף המתובל

ולמה כל הבכי והנהי האלה נוגעים אליכם, אנשים טובים שכמותכם? כי בתכלס סדר היום שמתואר לעיל הוא לא דוגמא יוצאת דופן לבן אדם עסוק במיוחד. למעשה, אני בטוחה שכולכם מנהלים אורח חיים שהוא במינימום תובעני כמו זה, אם לא הרבה יותר. ואם יש לכם ילדים, אז בכלל ליבי יוצא אליכם. ולמה זקוקים בסוף השבוע אנשים עמלים, שמכלים את כל ימיהם בעבודה קשה? לאוכל כמובן. אם אפשר משהו שיהיה לא מסובך להכנה, וטעים עד העצם.

העוף קשור היטב בשוקיים ובכנפיים, ומוכן לכניסה לתנור

נניח עוף בתנור. אבל לא המתכון הבנאלי שמכינים בעיניים עצומות ואוכלים פעמיים בשבוע. משהו קצת אחר. עם ניחוח איטלקי, של עשבי תיבול טריים ויבשים, ולימון אחד שלם שעושה פלאים לתרנגולת ז"ל. ואם כבר בתרנגולת עסקינן, שווה להשקיע ולרכוש עוף אורגני, כי לא משנה כמה אהבה, מסאז', שמן זית ועשבי תיבול תשקיעו בתרנגולת שלכם – אם תביאו עוף שגודל במכלאה מחרידה, הבשר שלו ייצא סיבי יותר וטעים פחות.

העוף המוכן, עם תפוחי האדמה שספגו את מיצי נוזל הצליה

המתכון הזה הוא באדיבותו של ג'יימי, המלך, אוליבר. גם הוא נלקח, ועובד מהספר "השף העירום" (הוצאת "בבל"), שממנו הבאתי פעם את מרק החומוס והכרישה המוצלח. לפני שמתחילים רק אציין שעם עשבי התיבול אני מניחה שאפשר לשחק. במתכון של ג'יימי אמורים להשתמש במיורן. לנו לא היה ופשוט המשכנו בלעדיו. בפעם הבאה אנחנו מתכננים לקחת את כל הפרוייקט לכיוון יותר אסייתי, עם למון גראס, ג'ינג'ר וכוסברה – ואני לא יכולה לחכות לראות מה יצא אז. כמובן שתקבלו דיווח. מה עוד? אם השבוע הארוך והתובעני שעבר עליכם הותיר אתכם חלשים, הצטיידו במישהו שיעזור לכם להפוך את העוף מדי פעם. זה כבד. אה, וגם – בכל מה שקשור לזמני הצלייה בתנור: כשכתוב במתכון "כשעה" זה אומר פחות או יותר שעה. זמני הצלייה משתנים קלות, לפי עוצמת התנור שלכם. וזהו – למטבח.

עוף בתנור – (מספיק לשלושה אנשים, או לשניים ממש רעבים)

צריך:

חוט לבישול

תבנית פיירקס גדולה שתכיל את העוף ותפ"א בנוחות

עוף שלם, ללא הגרון

מלח ים אטלנטי

מעט פלפל שחור גרוס

3 חופנים קטנים של תערובת עלי בזיליקום, פטרוזיליה ורוזמרין קצוצים דק

4 כפות שמן זית, ועוד קצת לזילוף

לימון חצוי

4 עלי דפנה

3 גבעולי רוזמרין

3 תפוחי אדמה שטופים, קלופים, וחתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ

מכינים:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. שוטפים היטב את העוף, מבפנים ובמחוץ, ומייבשים במגבת נייר.

3. על משטח עבודה נקי, מציבים את העוף כשהחזה כלפי מעלה והכרעיים בצד שקרוב אליכם. בעזרת האצבעות, מפרידים בעדינות בין עור החזה לבשר העוף, וממשיכים אל תוך הכרעיים.

4. משמנים את פנים העוף בכף שמן זית, ומעסים במלח הים. דוחסים פנימה את עלי הדפנה, את שני חצאי הלימון, ושלושת גבעולי הרוזמרין. קושרים את עצמות השוקיים זו לזו בחוט לבישול.

5. את החלל שנוצר בין עור העוף לבשר, מעסים בשמן זית ומלח, וממלאים בעשבי התיבול הקצוצים. מכסים את בטן העוף בעור. חשוב להקפיד על פעולה עדינה, כדי שהעור ישאר שלם. קושרים את הכנפיים בקשר הדוק לעוף.

6. בעזרת סכין חדה, חורצים שניים, שלושה חריצים בעומק של כחצי ס"מ בכל שוק. את הפלפל השחור, שאריות השמן, העלים והמלח שנותרו לכם מורחים על הידיים, ומעסים היטב את עור העוף (מבחוץ).

7. מסדרים את תפוחי האדמה בצורת רעפים בפיירקס, מזלפים מעליהם מעט שמן זית, ומניחים את העוף כשהחזה כלפי מעלה. מכניסים לתנור. לא מכסים!

8. אחרי כשעה בתנור, כשהעור מתחיל לקבל צבע שחום, מוציאים את התבנית, הופכים את העוף כשהחזה כלפי מטה, ומחזירים לתנור. בשלב זה תפ"א האדמה כבר אמורים להיות מכוסים היטב בנוזלים שהגיר העוף. אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים, ערבבו כף שמן זית עם שתי כפות מים וטיפה מלח והוסיפו לתבנית.

9. כעבור כשעה, כשהעוף כולו מקבל שיזוף עמוק ויפה מוציאים מהתנור ו-ואלה – יש לכם יופי של עוף בתנור עם תפוחי אדמה רכים וטעימים, שספגו את כל הנוזלים שהגירה התרנגולת הצלויה שלכם. אם תצרפו לחבילה סלט ירוק, כוס יין וסרט תקבלו אחלה שישי בערב. גריאטרי? אולי. אבל ממש טעים.

נ.ב. סיימתם לאכול ונשארתם עם תבנית מלאה בנוזלים? הרווחתם! סננו אותם לצנצנת נקייה, ושימרו במקרר. למחרת תגלו שהנוזלים התגבשו לגוש לא סקסי, אבל מלא בטעמים. למעשה אלו השומן והג'לטין שנקרשו, ואתם יכולים להשתמש בהם לתיבול תבשילים אחרים. רוצים דוגמא? נסו להוסיף כף מהגוש לפתיתים במקום אבקת מרק, או לעוף בתנור הבא שתכינו. תודו לי אחר כך.

פורסם בקטגוריה בישול, כללי, מלוח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

6 תגובות על עוף בתנור

  1. פינגבאק: פשטידת כרובית | עד הפירור האחרון

  2. פינגבאק: מרק פלפלים צהובים | עד הפירור האחרון

  3. פינגבאק: סביצ’ה | עד הפירור האחרון

  4. פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)

  5. פינגבאק: עוגת תותים | עד הפירור האחרון

להגיב על rita לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים