הכי פשוט שיש: עוף עם תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה

יש הרבה דברים קשים בחיים. מבחנים במתמטיקה, ריבים עם אנשים אהובים, שאול מופז. אחד הדברים שאף פעם לא קופצים לראש בטופ של רשימות ה"דברים מורכבים שצריך להתמודד איתם" זו כתיבה. אבל לשבת ולבהות במחשב, שמחזיר לי מבט לבן בוהק, בלי שום רעיון למה הולך להופיע כאן – ובכן, בכל פעם מחדש אני מגלה שזו משימה לגמרי לא פשוטה.

התבלינים והשמן שיעטפו את העוף

 

לא תמיד קל לתפור את הסיפור שמסביב לאוכל. כמה כבר אפשר להתפייט על עוף עם תפוחי אדמה? אבל אם מחפשים טוב, הסיפור, גם אם הוא קטן, כמעט תמיד שם. לפעמים אלה זכרונות של ניסיונות קולינריים מוקדמים ומהוססים שאחרי שנים של ניסוי וטעיה התגבשו למאכל אהוב. בפעמים אחרות מדובר בהדים של ארוחות ערב רחוקות שדוחפים אותנו למטבח ואחר כך למחשב. ולעיתים, כמו הפעם, זה מתכון שעובר במשפחה המון זמן ופשוט עושה טוב על הלב (ובבטן).

תפוחי האדמה עם תערובת התבלינים, בדרך לתנור

והמשפחה בסיפור הזה, היא סוג של משפחה מורחבת. כמו אצל הרבה אשכנזים שמצאו את עצמם עם מעט מאוד קרובים אחרי המלחמה, סבתא סידה היא בעצם חברה של סבתא דבורה מהקיבוץ, ולא סבתא ביולוגית. לסבתא סידה, ז"ל, שני ילדים, ערן וגליה – יבדלו לחיים ארוכים. מהמטבחים של סידה וגליה יצאו כל מיני מאכלים שעשו לרועי את הילדות – פאי פקאן, מזורקה והעוף שלכבודו נתכנסנו כאן היום.

העוף המוכן. טעים!

בתכלס התלבטנו לא מעט אם לפרסם אותו או לא. מצד אחד, אין כאן שום דבר יוצא דופן. כמעט לכל משפחה יש את הגרסה שלה לעוף עם תפוחי אדמה בתנור. ומצד שני, מאחר ומדובר באחת מארוחות הערב החביבות עלינו, כזאת שאפשר לתקתק בצ'יק צ'ק (טוב נו, מינוס הזמן בתנור) ושבאה בול בסוף יום עבודה ארוך, ומאחר והיא מגיעה מתובלת בזכרונות אוהבים – החלטנו לפרגן למתכון הזה אור יום. אז בלי הקדמות נוספות, קבלו אותו – העוף בתנור עם תפוחי אדמה שיעשה לכם את החיים, לפחות הקולינריים, קלים. בתאבון.

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

צריך:

5 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה

2-3 שיני שום כתושות

1 כף דבש

2 כפות סויה

חצי כוס שמן זית

8 יחידות של שוקי עוף או 4 כרעיים

תבנית תנור גדולה

מכינים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם היטב וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ על 2 ס"מ. שוטפים היטב את העוף במים ומניחים במסננת להתייבש.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הפפריקה, השום הכתוש, הדבש, הסויה ושמן הזית לרוטב. מוסיפים לקערה את העוף ותפוחי האדמה, ומערבבים ביסודיות עם הידיים, עד שכל חתיכת תפוח אדמה, וכל פיסת עוף מכוסים ברוטב.
  4. מפזרים את תפוחי האדמה באופן שווה בתבנית (חשוב שלא יהיו ערימות של עוף ותפוחי אדמה, אלא שכל אחד יקבל חום שווה).
  5. מכניסים לתנור לשעה. אחרי שעה בודקים את התבנית – אם אתם אוהבים את תפוחי האדמה אקסטרה קריספיים עד חרוכים מעט מפעילים את הטורבו ונותנים לו לתנור להמשיך לעבוד לכ-20 דקות נוספות (תציצו מדי פעם לראות שמידת החריכה לטעמכם). אם אתם אוהבים את תפוחי האדמה רכים יותר, נותנים לעוף עוד 10 דקות בתנור בלי הטורבו – וזהו. אם תוסיפו ליד סלט ירקות, לא יהיו מבסוטים מכם.

תוסיפו סלט ירקות קטן ליד, ויש לכם ארוחת ערב מנצחת

פורסם בקטגוריה בישול, מלוח, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

34 תגובות על הכי פשוט שיש: עוף עם תפוחי אדמה בתנור

להגיב על אורלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים