פשטידת פסטה

נחמה מגיעה בכל מיני צורות. לפעמים היא מקופלת בשקית מרשרשת של זארה. לפעמים היא סרוחה על הספה באחר צהריים ארוך ומענג של בהייה בטלוויזיה. לפעמים היא מחייכת יחד עם רועי כשהוא חוזר הביתה. לפעמים היא קופצת עלי בדלת, עם שלוש אחיינות מתוקות שצועקות "דודוש!", ושואלות אם הבאתי מסטיק.

לא פעם נחמה מתחבאת בתנור, בתבנית פיירקס ישנה עם פרחים כחולים, שירשתי מאמא שלי. כשהתבנית ריקה החיים פחות יפים. כשהתבנית מלאה במשהו טעים ופחמימתי – נגיד בפשטידת פסטה עסיסית – היום נראה בהיר יותר, הבית נראה נקי יותר, הציפורים מצייצות והעניינים משתפרים באופן כללי. קצת כמו האפקט של הפיה הטובה בסרטים מצויירים – רק מינוס הדלעת שהופכת לכרכרה ועם כלים לשטוף בסוף.

אבל אל דאגה. מאחר ומדובר באוכל נחמה כהלכתו, הכנת פשטידת הפסטה דלעיל פשוטה, היא אינה דורשת מצרכים מיוחדים, פירוטכניקה או יכולות בישול יוצאות דופן – ובסוף גם אין יותר מדי כלים לשטוף. 15 דקות הכנה ועוד 30 דקות בתנור – ויש לכם פשטידה שתתפקד היטב כארוחת ערב כשלצידה סלט קליל, ולמחרת תשמחו לקחת לעבודה בקופסא לצהריים.

את המתכון לקחתי מהספר "פשטידות" של קובי בר. אחותי (זאת שאחראית על קיומן של שלוש האחייניות המתוקות מהפסקה הפותחת) ואני מכינות את פשטידת הפסטה הזו כבר שנים, ולגמרי מדובר בקלאסיקה משפחתית. יתרון נוסף שלה הוא, כמובן, היותה מתאימה בול לניצול שאריות הגבינה שבטוח ישארו לכם משבועות. במתכון לא כתוב באיזו גבינה צהובה להשתמש, ולדעתי כל סוג – מעמק עד גרוייר – יעשה עבודה טובה, אנחנו השתמשנו בצ'דר אנגלי. זהו – למטבח.

צריך:

1 כוס חלב (250 מ"ל)

מים לבישול הפסטה

250 גרם פסטה בכל צורה

5 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

3 עגבניות בינוניות חתוכות גס ומעט מעוכות

2 כפות רסק עגבניות

¼ כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

גביע קוטג'

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

2 ביצים טרופות

1 כפית אורגנו

מכינים:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מרתיחים את המים והחלב. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהאטריות מוכנות. מסננים את הפסטה.

3. מחממים 4 כפות שמן במחבת בינונית-גדולה. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.

4. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-7 דקות נוספות. בוחשים מעת לעת. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כ-2 כפות מים.

5. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת העגבניות ומערבבים. מוסיפים לקערה את הקוטג', כוס מהגבינה הצהובה המגוררות וביצים. בוחשים את הכל לתערובת אחידה.

6. משמנים את התבנית בכף שמן זית ומשטחים את הפסטה. זורים מלמעלה את יתרת הגבינה הצהובה, בוזקים את האורגנו ואופים כ-30 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת.

פורסם בקטגוריה אפייה, בישול, כללי, מלוח, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

26 תגובות על פשטידת פסטה

להגיב על פולינה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים