לחמניות פרעצל

לחמניות פרצעל - מעולות לסנדוויץ'מה אתם עושים כשאתם ניצבים בפני משימה מורכבת, מעיקה וכבדת משקל? אתם שייכים לסוג שמסתער על הפרוייקט בעיניים רושפות ומתקתק את העסק עם סכין בין השיניים, או לסוג שמזיז בעדינות את הפרוייקט לצד השני של השולחן, ונשבע שבטוח מחר, מקסימום מחרתיים, גג אחרי החגים – תגיעו אליו?

הבצק של הפרצעל קל ונוח לעבודה

הלוואי שהייתי מהסוג הראשון של האנשים. כל משימה כבדת משקל שמתגלגלת לחיים שלי זוכה לטיפול דומה. בהתחלה אני נלחצת. אחר כך הולכת לבשל משהו (כי אי אפשר לחשוב על בטן ריקה). אחר כך חוזרת לחשוב על זה שוב. אחר כך מנקה ומסדרת את הבית (כי אי אפשר להתרכז בבלגן). בערב אני מחליטה שהיום כבר אי אפשר לטפל בפרוייקט הזה, וכך כל העניין המעיק נדחה למחר טנטטיבי (מחרתיים, עוד שנה, כשיבוא המשיח).

הלחמניות בגלגולן כבצק

אין ספק שלשיטה הזו להתמודדות עם החיים יש לא מעט חסרונות – מניהול זמן מזעזע ועד אולקוס שלבטח יבוא (כי כל דחייה של הקץ מגיעה עם ייסורי מצפון וחרדות). מצד שני, תסכימו איתי, שאם כבר לתחזק ייסורי מצפון וחרדות – הרבה יותר כיף לעשות את זה בבית נקי, עם משהו טעים שמתבשל או נאפה. הייאוש, אם נצטט את חווה אלברשטיין, נעשה כך הרבה יותר נוח.

לחמניות הפרצעל מוכנות. לא תתחרטו על הזמן שהשקעתם בלאפות אותן, במקום לעשות כל דבר אחרשלא לומר ממש טעים, כמו במקרה שלפנינו. הלחמניות הללו הן לגמרי תולדה של עוד משימה חשובה שנדחתה לטובת שהות ארוכה במטבח. והמתכון, המתכון הוא כל מה שאפשר לרצות ביום שבו רק מתחשק להתחפר בבית ולהותיר פרוייקטים מעיקים בחוץ. מצאנו אותו בגיליון האפיה האחרון של "על השולחן", בו התארחה נטלי לוין (אותה אתם בוודאי מכירים מבלוג המתוקים המ-צ-ו-י-ן עוגיו.נט), בתור נסיינית. במתכון המקורי נעשה שימוש בשמרים טריים, אנחנו המרנו אותם ביבשים. חוץ מזה, הקשבנו לעצה של נטלי והוספנו עוד רבע כוס מים לבצק, מה שהפך אותו להרבה יותר נוח לעבודה. הפרצעלים מעולים חמימים מהתנור, אבל שורדים בכבוד גם הקפאה וחימום מחדש – אפילו במיקרוגל.

לחמניות פרעצל (10 יחידות)

לבצק:

25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים

500 מ"ל (2 כוסות + כף) מים

500 גרם (3.5 כוסות + כף) קמח לבן

500 גרם (3.5 כוסות + כף) קמח לחם שטיבל 2

25 גרם (1 כף + כפית) מלח

35 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם חמאה רכה

לטבילה:

1.5 ליטר מים

24 גרם (3 כפות) סודה לשתיה

2 כפות סילאן

להגשה (לא חובה)

שמן זית

מכינים:

1. מערבבים שמרים ומים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים לבצק אחיד ורך. אם הוא מרגיש יבש – מוסיפים עוד 1/4 כוס מים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

2. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים (פלוס מינוס משקל של 160 גרם כל אחד), ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 18 ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ואת התבנית מכניסים לתוך שקית זבל גדולה (ונקיה), מנפחים אותה, וקושרים. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. מביאים לרתיחה סיר גדול ורחב עם מים, סודה לשתייה וסילאן. מחליקים את הפרעצלים לסיר בזהירות, 3-2 בכל פעם, לטבילה של כ-15 שניות. מוציאים בעדינות את הפרעצלים בעזרת כף מחוררת, ומעבירים לתבנית. חורצים 4 קווים אלכסוניים על פני הפרעצל בעזרת סכין חד מאוד ובתנועת יד מהירה.

5. אופים כ-15, לקבלת גוון שזוף. מעבירים את הפרעצלים לרשת לצינון. אם רוצים, לפני ההגשה מברישים בשמן זית ליצירת ברק.

פורסם בקטגוריה אפייה, כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

5 תגובות על לחמניות פרעצל

להגיב על מני לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים