סהרוני וניל

את "עטוף ברחמים" של אהוד בנאי (נו טוב, וריטה) מכירים? אז אני עטופה כרגע ברחמים עצמיים. ובטישו. כלומר, לא עטופה בטישו, אבל כיווצ'וצ'ים של קלינקס פזורים סביבי ובהחלט סוחטים מבטים מלאי רחמים מהסביבה. תקראו לי קוטרית, אבל זה היה ברור שאת רוב החורף אעביר כמעט נטולת התקררויות, ואת זו הרצינית אחטוף בסוף השבוע הכי יפה שנרשם כאן מאז ספטמבר.

כשכולם הלכו לים ונהנו מהשמש, אני הסתנוורתי מהאור ולבשתי סוודר. כשכולם נהנו מארוחות שישי, אני הקפצתי דקסמול. כשכולם – טוב נו, הבנתם את התמונה הכללית. עטופה ברחמים עצמיים, כבר אמרנו? אחד הדברים הבודדים שהרימו לי קצת את המצב רוח הן העוגיות שלכבודן התכנסנו כאן היום. קלילות להכנה, טעימות, מבשמות את הבית בניחוח אפיה שחודר אפילו אפים סתומים – יותר טוב מזה, נמות.

העוגיות בתנורחמושה בזכרונות טעמן העדין של העוגיות ובחשק עז למשהו מתוק, חיכיתי שהתרופות ישפיעו ואז גירדתי עצמי מהספה, שטפתי ידיים (בכל זאת, כל החיידקים האלה) ודידיתי אל המטבח לאפות סהרוני וניל ושקדים. את המתכון לקחתי וטיפ, טיפה עיבדתי מהספר המצויין "רביבה וסיליה, המתוקים" והוא לגמרי בטופ טן שלי. אז בתיאבון, ותהיו לי בריאים.

עוגיות וניל ושקדים בצנצנת

סהרוני וניל

צריך:

200 גרם חמאה רכה

80 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

קורט מלח

250 גרם קמח רגיל (לא תופח)

1 מקל וניל או 3/4 כפית תמצית וניל טובה

2 חלמונים מביצים מס' 3

אבקת סוכר

מכינים:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.

2. שמים בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, השקדים, המלח והקמח. חוצים את מקל הווניל, מגרדים לתוך הקערה את הגרגרים ומערבלים הכל בעזרת וו הגיטרה עד שמתקבל בצק פירורים.

3. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לעבד רק עד שהם נבלעים לגמרי בתערובת. כדי שהסהרונים יצאו פריכים, חשוב לעבד כמה שפחות.

4. יוצרים את הסהרונים: קורצים מהבצק חתיכות קטנות ואחידות, מגלגלים אותן בין הידיים ומכופפים את הקצוות.

5. מניחים את הסהרונים בתבנית ואופים כ-15 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומפזרים על הסהרונים אבקת סוכר בעודם חמים.

הפוסט הזה פורסם בתאריך אפייה, כללי, מתוק, קליל. קישור קבוע.

8 תגובות על סהרוני וניל

  1. מאת מירי:‏

    איך אפשר להרשם למנוי עבור קבלת פוסטים למייל האישי?
    תודה!

  2. מאת דקלה:‏

    שמחה מאוד שהגעתי אל הבלוג שלך
    הכנתי את הסהרונים – קצרתי מחמאות – תודה
    השתמשתי בקמח רגיל – האם הייתי צריכה להשתמש בקמח תופח?
    תודה רבה דקלה

    • מאת tamari:‏

      היי דקלה, ברוכה הבאה :)

      צדקת שהשתמשת בקמח רגיל – תודה על ההערה, אציין את זה במתכון עכשיו.

      תמי

  3. מאת סטפני:‏

    היי תמי, לא צריך לצנן את הבצק במקרר לפני האפייה?

    • מאת tamari:‏

      היי סטפני, נעים להכיר.

      אין צורך לצנן את הבצק, הוא מוכן לעבודה מיד. אם את מרגישה שחתיכת בצק התחממה לך יותר מדי בזמן העיבוד, תניחי אותה בצד, וקחי חתיכה אחרת. בהצלחה.

  4. מאת אלעד גורי:‏

    לעניות דעתי החלמונים עושים יותר מדי טעם של ביצים… תודה בכל אופן.

    • מאת tamari:‏

      היי אלעד, נעים להכיר.

      יכול להיות שהביצים שהשתמשת בהן לא היו הכי טריות?

  5. מאת ספיר:‏

    האם אפשר לעשות עם אותו המתכון עוגיות וניל שטוחות בצורת לבבות?האם זה לא יתרחב וישנה ממש את צורתו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>