עוגיות שיבולת שועל

עוגיות שיבולת שועל. החיוך מובטח

כשהייתי קטנה, אמא שלי קראה לי עוגיפלצת. בהרבה אהבה אמנם, אבל עדיין, פלצת. ככה זה. יש אמהות שבטוחות שהילדים שלהם הכי יפים. יש כאלה שמשוכנעות שהצאצאים שלהם הכי חכמים. אמא שלי הייתה אישה ריאליסטית, שהסתכלה למציאות ולבת שלה בעיניים, והמסקנות היו חד משמעיות: צריך להעביר את העוגיות למדף הגבוה.

ככל שתשמשו בשוקולד יותר שווה, כך העוגיות יהיו יותר טעימות

אחד ממוקדי השמחה העיקריים בחיי היה ונותר עוגיות. לעוגיה טעימה יש את היכולת לשמח אותי הרבה מעבר למה שכדאי להודות בפומבי. אז תחשבו מה קורה כשתבנית שלמה יוצאת מהתנור. ביום רגיל מדובר בסתם סיפוק שהופך את השמים לכחולים יותר. ביום כמו אתמול – שהתחיל בביקור כושל בבנק והסתיים בגשם שטפטף בעליזות מתקרת חדר השינה היישר על המזרן החדש – מדובר היה בהכרח.

עוגיות שיבולת שועל בדרך לתנור

ומאחר ואתמול היה יום אפור שכולו חוסר ודאות, הדרישה הייתה לעוגיות מזן מסויים מאוד. כאלה שיודעים ש: א. הן תמיד מצליחות. גם אם משאירים אותן בתנור קצת יותר מדי או קצת פחות מדי, וגם אם מחליפים חלק מהשוקולד המריר בלבן. ב. שיש בהן כמות נאה של שוקולד – אבל לא יותר מדי. (כן, יש כזה דבר יותר מדי שוקולד. באמת). בכל מקרה, בלי הקדמות נוספות, קבלו אותן, עוגיות שיבולת השועל שישנו לכם את החיים. טוב נו, עוגיות שיבולת השועל שסתם יעשו אתכם ממש מרוצים. וגם זה טוף.

המתכון נלקח, וטיפל'ה עובד, מספר בישול ישן ומקסים של גיל חובב שנקרא "מתנות מהמטבח". לו החומרים הספיקו ל-30 עוגיות, לי הם הספיקו ל-25 בערך (אני לא בטוחה כמה נגנבו בדרך לקופסא).

צריך:

100 גרם חמאה מומסת
175 גרם סוכר (1 כוס)
1 ביצה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
3/4 כוס אגוזי מלך ואגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
120 גרם קמח רגיל (1 כוס)
100 גרם (כוס ורבע) שיבולת שועל, קוואקר
קורט מלח
2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
3 גרם סודה לשתיה (1/2 כפית)
1 כפית תמצית וניל

תבנית מרופדת בנייר אפיה

מכינים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים לתערובת אחידה וסמיכה מאוד.
3.צרים מהבצק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג (אני עשיתי כדורים במשקל 30 גרם כל אחד), משטחים אותם ל"קציצות" ומניחים, לא צפוף מדי, בתבנית. (העוגיות גדלות לא מעט, אז תנו להן מרחב מחייה).
4. אופים בין 12 ל-15 דקות. אם אתם אוהבים עוגיות נימוחות יותר, תוציאו אותן מהתנור אחרי 12 דקות. אם אתם מעדיפים עוגיות קראנצ'יות, תנו להן להאפות במשך 15 דקות. מידת השיזוף של העוגיות תיקבע גם היא בהתאם לזמן האפייה.
5. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית, ורק אז מסירים אותן ממנה (באמצעות כף מתכת שטוחה או מרית).

*באופן עקרוני העוגיות מחזיקות מעמד במשך שבוע בצנצנת אטומה, אבל לעיתים רחוקות הן שורדות כל כך הרבה זמן.

פורסם בקטגוריה אפייה, כללי, מתוק, קליל. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

15 תגובות על עוגיות שיבולת שועל

  1. פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)

  2. פינגבאק: משתמש אנונימי (לא מזוהה)

להגיב על tamari לבטל

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים